Neželjeni gost u kući: Zmija se uvukla ispod dječjeg krevetića

1
Radiosarajevo.ba
Neželjeni gost u kući: Zmija se uvukla ispod dječjeg krevetića
Foto: Glas Istre / Zmija koja se uvukla u kuću

Bliski susret sa zmijom nikome nije ugodan. U prirodi takav susret i očekujete, ali tamo gdje to zasigurno ne očekujete, je stambeni prostor, prostor gdje živite.

Upravo takav šokantan susret imali su, kako javlja čitatelj portala Glas Istre s područja Vodnjanštine, u vlastitoj kući.

Naime, njegova je supruga ulazivši u kuću jučer u večernjim satima, s bebom u jednoj i nekoliko vrećica špeže u drugoj ruci, doživjela takav bliski susret. Šarena zmija dužine pola metra, kretala se prostorom gotovo u korak s njom i nije se nikako dala van iz kuće. U jednom trenutku zavukla se čak i ispod dječjeg krevetića i tzv. vrtića za bebe.

Banke zatvaraju račune osobama s američke crne liste, Čavara se žalio Vijeću ministara BiH

Banke zatvaraju račune osobama s američke crne liste, Čavara se žalio Vijeću ministara BiH

Nakon bezuspješnog pokušaja komadom drveta da je se izvuče van, to je rezultiralo samo time da se u jednom trenutku zmija izgubila negdje u kući. Uz sve pokušaje pomicanja namještaja i bjesomučne potrage, uz svesrdnu pomoć susjeda, tokom noći zmija je ostala negdje u kući i natjerala same ukućane da spavaju izvan nje. Zmija se danas ponovno pojavila, nasred prostorije u kojoj je ostao samo stol, a čitatelj Glasa Iste, uzevši hvataljke za meso u nekoliko navrata pokušavao uhvatiti i iznijeti u prirodu, bez da joj naudi.

"Nekoliko sam puta pokušavao i svaki put mi je ispala i odgmizala natrag u kuću. Žena se uspaničila te sam, na samom kraju, a na moju žalost, usmrtio zmiju, koju nikako nisam mogao iznijeti iz kuće", sa žaljenjem, ali još uvijek vidno uznemiren prepričao nam je ovaj čitatelj.

U trenucima kad vas obuzme strah, teško je razmišljati o kakvoj se zmiji radi; otrovnici ili neotrovnici. Čitatelj nam je poslao fotografiju usmrćene zmije, još jednom izrazivši žaljenje da je sve tako završilo. Međutim kaže kako je zbog malog djeteta i nemogućnosti da spasi zmiju, reagirao na ovaj krajnji način.

Hrvatski meidji pušu da je riječ o zmiji crnokrpici koja je neotrovna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije