Nezapamćena porodična tragedija: Otac zaklao pijanog sina

Radiosarajevo.ba
Nezapamćena porodična tragedija: Otac zaklao pijanog sina
Nakon svađe i tuče između oca i pijanog sina u Kruševcu u Srbiji, otac je zario nož u vrat svog 34-godišnjeg sina.

Cijelom događaju prisustvovala je i majka stradalog Milana Milinka koja je vrištala pred stravičnim prizorom.

Majka Milinka je rekla za Kurir da je Milan Rašić kući došao pijan u kasnim noćnim satima, te da je nasrnuo na nju, a da je njen suprug Ivan stao ispred nje da je zaštiti.

Milan je, kako je ispričala majka, zatim na oca bacio kriglu, a nakon što je ona pala, uzeo je i čekić. Otac je tada shvatio da će ga sin, s kojim su i ranije imali sličnih problema, ubiti pa je uzeo nož. Nakon što su se hrvali na stepeništu, otac je zario nož u vrat svog sina.

Nakon što se Milan srušio sa stepeništa, gušeći se u krvi, otac je krvave šake stavio na lice i zaplakao.

"Nije bio zaposlen. Družio se sa žestokim kruševačkim momcima po kafićima. Na njegovo ponašanje po selu se često žalio i rođeni otac, da mu je dojadio, moleći boga da njegovog rođenog sina neko ubije, što se na kraju i desilo, da bude ubijen od očeve ruke", ispričali su mještani koji su navodili da je Milan zbog nasilja od ranije poznat policiji.

Komšije su također navele da je Milan bio nasilan prema roditeljima, da im je otimao pare, te da im je jednom kući doveo ženu s djetetom da živi s njima, ali ih je nastavio terorizirati. Komšijama je sjekao gume na automobilima, sjekao drva, tukao ih i često se sukobljavao s policijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije