Nezapamćemo mučenje u Zagrebu, razlog dug: Tjerali ga da iskopa svoj grob

2
Radiosarajevo.ba
Nezapamćemo mučenje u Zagrebu, razlog dug: Tjerali ga da iskopa svoj grob
Foto: PU zagrebačka / Ante Roso i još dvojica uhapšena u Zagrebu radi mučenja muškarca

Zagrebačka policija prijavila je Antu Rosu (53), pravomoćno oslobođenog za organizaciju tzv. krvave pljačke Fine te 32-godišnjaka i 42-godišnjaka za iznuđivanje i otmicu 35-godišnjaka kojeg su zbog navodnog duga tukli i tjerali da iskopa vlastiti grob.

Ne navodeći identitete policija je saopćila da je kriminalističko istraživanje dovršeno u saradnji s Policijskom upravom krapinsko-zagorskom te da je trojka uhapšena u prikrivenoj klopki koja je pripremljena u jednom ugostiteljskom objektu na području zagrebačkog naselja Črnomerca, piše Jutarnji

Objavili su snimku na kojima se vidi hapšenje, ali i jeziva rupa koju je muškarac kopao kao svoj grob.

Objavljena prognoza za dane vikenda: Najavljeni lokalni pljuskovi i grmljavina u dijelovima BiH

Objavljena prognoza za dane vikenda: Najavljeni lokalni pljuskovi i grmljavina u dijelovima BiH

Policija je precizirala da su se Roso i 32-godišnjak našli sa 35-godišnjakom krajem aprila na zagrebačkom naselju Malešnici radi iznude te su ga prisilili na ulazak u automobil, prijeteći mu pritom hladnim i vatrenim oružjem. Potom su se uputili na područje Krapinsko-zagorske županije gdje ih je čekao 42-godišnjak s kojim su došli na izolirano područje gdje je prijavljena trojka započela torturu nad 35-godišnjakom.

Roso i 42-godišnjak tamo su naredili 35-godišnjaku da iskopa vlastiti grob, što je on i učinio u strahu za vlastiti život, a pritom su ga vrijeđali i tukli.

Dok su Roso i 42-godišnjak maltretirali otetog 35-godišnjaka, 32-godišnjak im je predložio da ga puste kako bi prikupio novac koji od njega potražuju pa su ga, uz nastavak ponižavanja, prisilili da uđe u gepek automobila 42-godišnjaka, a zatim i u automobil s kojim su došli do Zagorja kako bi se vratili do Zagreba.

Prema pisanju medija, Roso i dvojica muškaraca su od 35-godšnjaka iznuđivali 5000 eura.

Idućeg dana je 35-godišnjak pribavio zatraženi novac te ga je donio u ranije dogovoreni ugostiteljski objekt na Črnomercu gdje su ga dočekali Roso i još dvojica drugih muškaraca.

Ali, kako je 35-godišnjak u međuvremenu prijavio otmicu i iznuđivanje, policija je u ugostiteljskom objektu pripremila klopku tokom koje su uhapsili Rosu, 32-godišnjaka te još dvojicu muškaraca koji su bili u njihovom društvo, dok je 42-godišnjak uhapšen naknadno.

Zagrebačka policija je, temeljem naloga suda, pretražila domove osumnjičenika kojom prilikom su pronađeni predmeti i tragovi koji se povezuju s iznudom i otmicom, dok su kod 42-godišnjaka pronađene i tri tromblonske mine zbog kojih je dodatno prijavljen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije