Amerikanac danima u hotelskoj sobi mučio djevojku iz Srbije

Radiosarajevo.ba
Amerikanac danima u hotelskoj sobi mučio djevojku iz Srbije
Arhiv / Ilustracija

Državljanka Srbije (35) spašena je iz kandži Amerikanca, koji ju je danima zlostavljao i držao zatočenu u hotelskoj sobi u gradu Nja Čang u Vijetnamu.

Kako piše Kurir.rs, djevojku je Amerikanac, koji joj je navodno bio partner, tukao i nije joj dozvoljavao da napusti hotel. Njena agonija trajala je danima, a ona je sve vrijeme pokušavala da se oslobodi i javi nekome šta se dešava.

Pošto više nije mogla da trpi torturu, nekako je smogla snage i uspjela da se javi sestri i ispriča joj za mučenje koje doživljava. Porodica se za pomoć obratila fondaciji "Tijana Jurić", koja je dalje alarmirala Ministarstvo spoljnih poslova, a zahvaljujući njima, djevojka je spašena i vraćena u Srbiju.

"Devojku je ozbiljno ugrozio jedan strani državljanin. Kontaktirao sam sa MSP, odnosno lično s ministrom, koji je zaista odmah reagovao i preko konzula u Vijetnamu devojka je dobila zaštitu od njihovih vlasti", kaže Igor Jurić za Kurir i dodaje:

"Nju je u Srbiji dočekala naša policija, a Odeljenje za borbu protiv visokotehnološkog kriminala je pregledalo i preteće poruke koje je devojka dobila posle bega od Amerikanca. Nadam se da će on, u slučaju da dođe u našu zemlju, biti odmah uhapšen".

U akciji spašavanja pomogao je i počasni konzul Srbije u Vijetnamu Dragan Mladenović, koji boravi u Ho Ši Minu.

"On je izuzetno uspješan poslovni čovjek i čim je saznao za ovaj slučaj, angažovao se kako bi pomogao našoj državljanki, koja je prošla pravu torturu", kaže izvor pomenutog lista.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije