Nevrijeme uzrokovalo velike probleme u susjedstvu: Poplave i bujice širom države

1
Radiosarajevo.ba
Nevrijeme uzrokovalo velike probleme u susjedstvu: Poplave i bujice širom države
Foto: Screenshot/YouTube / Obilne padavine u Hrvatskoj

Uslijed obilnih padavina koje su u srijedu, 2. oktobra, pogodile Hrvatsku, brojni dijelovi zemlje su se suočili sa poplavama i bujicama.

Obilna kiša i u srijedu je stvarala velike probleme u Istri te na Kvarneru. Kako je objavio Novi list, Zvonimirova ulica u Rijeci bila je praktički potopljena, a saobraćaj se odvijao otežano.

Postojeći šahtovi i odvodi ne uspijevaju "progutati" ekstremnu količinu vode koja je u posljednje vrijeme očito sve veći problem u Rijeci. Tijekom srijede najviše kiše palo je u Krasici, gdje je zabilježeno 137,4 milimetara padalina, a u Sv. Lovreču voda se slijevala niz ulice.

Apel za pomoć: Hajriji Mujaković potrebna sredstva za nastavak liječenja

Apel za pomoć: Hajriji Mujaković potrebna sredstva za nastavak liječenja

I Istramet javlja kako je najviše oborina palo na širem riječkom području, gdje meteorološke postaje bilježe između 100 i 200 mm. U većem dijelu središnje i sjeverne Istre pale su značajne količine kiše, u rasponu od 40 do čak 120 mm, koliko mjere postaje u okolici Vižinade.

Ovolika količina kiše u kratkom vremenskom razdoblju prouzročila je bujične poplave na nekim lokacijama te uzrokovala probleme u saobraćaju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije