Nevjerovatni prizori nevremena u Srbiji: Vjetar podiže prašinu, ne vidi se prst pred okom

1
Radiosarajevo.ba
Nevjerovatni prizori nevremena u Srbiji: Vjetar podiže prašinu, ne vidi se prst pred okom
FOTO: Facebook / Nevrijeme u Srbiji

Snažno nevrijeme koje je najavljeno već je stiglo u Srbiju. Temperatura je drastično pala u pojedinim dijelovima zemlje, a na društvenim mrežama osvanuo je dramatičan snimak pješčane oluje koja je spustila mrak na okolinu Kule.

Kako se može vidjeti na snimku, ne vidi se prst pred okom duž puta Kula - Ruski Krstur, vide se samo obrisi automobila unutar prašinske oluje koja je stigla sa nevremenom u Srbiji.

"Ovakvo je stanje na sjeverozapadu Vojvodine. Prašinska oluja, izolovane oluje sa pljuskovima, grmljavinom i olujnim vjetrom. Olujni, izolovano orkanski, vjetar podiže prašinu i smanjuje vidljivost na 0 metara, prema izvještajima, u dijelovima Vojvodine", stoji u objavi na društvenoj mreži Instagram.

Dobro je znati: Šta uraditi do dolaska Hitne pomoći ako vas ugrize zmija?

Dobro je znati: Šta uraditi do dolaska Hitne pomoći ako vas ugrize zmija?

Nešto poslije 15 sati u Beogradu je počeo da puše vjetar, sunca nema, prilično se smračilo i već se osjeća da je hladnije nego što je bilo danas.

"Upravo kreće nevrijeme u Beogradu, tako da od ovog trenutka imat ćemo pad temperature sve do ujutro, na do 7, 8 sati kada će temperatura pasti za jedno 20 stepeni u odnosu na ovo vrijeme sada. Sada je otprilike 27 stepeni, ujutro kad se budemo probudili bit će 7, 8 stepeni u Beogradu", rekao je klimatolog profesor dr. Vladimir Đurđević.

Najavljivana kiša koja nosi saharski pjesak, takozvana "prljava kiša", pala je u Nišu. Iako je kiša jedva nakvasila tlo, ostala je vidljiva na automobilima.

Najavljena promjena vremena stigla je u Hrvatsku sa jačim naoblačenjem, kišom i pljuskovima najprije na sjeverozapadu zemlje, a proširit će se i na ostale predjele, a uskoro stići i u Srbiju.

Dolazak hladnog talasa u Srbiju najavit će jak, olujni vjetar, a prvi dijelovi Srbije koji su na udaru su Vojvodina popodne, a zatim navečer i centralna Srbija, piše Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije