Neviđena tragedija u Hrvatskoj: Ljetos izgubila oca i muža, danas sina

Radiosarajevo.ba
Neviđena tragedija u Hrvatskoj: Ljetos izgubila oca i muža, danas sina
Foto: Nova TV / Saobraćajna nesreća Ilustracija

Crni niz započet prošle sedmice na hrvatskim cestama nastavljen je i na samom početku ove, a tužna vijest i ovaj put dolazi iz Slavonije, gdje je brutalno prekinut još jedan život.

Žrtva je dvogodišnji dječačić iz Antina, nedaleko do Vinkovaca, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u kojoj su učestvovala dva automobila, a sve se dogodilo na putu između mjesta Ostrovo i Tordinci.

Dječak je bio u automobilu sa svojom majkom i starijom sestrom. Klizav kolovoz usljed kiše koja je u ponedjeljak povremeno padala nad Slavonijom, vjerovatno je pridonio nesreći koja se dogodila u prijepodnevnim satima, oko 10.20 sati.

Tragedija u Hrvatskoj: Majka izletjela pred drugi auto, stradala beba

Oko 10:20 na cesti Ostrovo - Tordinci, nedaleko od Vinkovaca, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su sudjelovala dva lična vozila, prenosi Policija je prvo javila kako ima povrijeđenih osoba, ali je kasnije poslijepodne stigla informacija da je od posljedica nesreće preminulo dvogodišnje dijete, a četiri su osobe povrijeđene.

"Shrvani smo viješću, jer njoj je ovo treća tragedija u vrlo kratkom vremenu. Prije par mjeseci, ljetos, sahranila je supruga i oca, i to u vrlo kratkom vremenu od možda dvije sedmice. Obojica su bila jako, jako bolesna. Sada je izgubila i sina", kaže za Jutarnji list mještanka Ostrova.

Njezin komšija iz Antina ne prestaje plakati dok govori kako je "njezina tragedija zapravo tragedija cijelog sela".

"Ona je čvrsta žena. No nakon svega, ne znam kako će preživjeti gubitak djeteta. Umrli su joj i muž i tata pa je bila desna ruka bolesnoj majci. Tu porodicu prati prava nesreća. Njezina petogodišnja kćerkica bila je jako vezana za brata. Čuli smo da je auto bio jako smrskan nakon što se sudarila s drugim autom koji je, kako se priča, vozio majstor Zoka iz Silaša. I odmah se pričalo kako je dječačić u jako teško stanju i da je upitno hoće li preživjeti. Gdje je djecu vodila ne znam, ali znam da se za njih brinula kao lavica", priča mještanin Antina.

Prethodnih dana na hrvatskim putevima život je izgubilo nekoliko osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije