Neukost ili zla namjera? Turisti u Hrvatskoj uslikani sa ovom zaštićenom vrstom

3
Radiosarajevo.ba
Neukost ili zla namjera? Turisti u Hrvatskoj uslikani sa ovom zaštićenom vrstom
PrtScr / Školjke u Jadranskom moru

Brzo su reagirali Postirani na dvoje gostiju koji su odlučili svoj suvenir s ljetovanja izvaditi iz mora u uvali Trstena, bez obzira što se radi o zaštićenoj morskoj vrsti, koja je pred izumiranjem, o periskama!

"Četvrtak popodne dvoje turista, nadam se bezazlenih, izašlo je s plaže s dvije kutije u kojima su imali 5 komada periski. Živih! Odmah sam ih upozorio, slikao i zvao policiju, ali naravno da su dali petama vjetar, pobjegli su kada sam ih uhvatio na djelu" ljutito nam prepričava Postiranin, ne shvatajući ko to može zaronit i zaštićenu vrstu isčupati s dna mora.

Pa danas smo u dobu kada možeš sve "googlati", znati jednim klikom šta se može, šta ne može. Ali briga njih, oni su već periske vidili na svom regalu, ulaštene kao ukras" govori dalje otočanin koji je promtno objavu "podijelio" i na društvenim mrežama u pokušaju da razotkrije počinitelje.

Pedofil i nasilnik: Optužen da je godinama silovao dijete i maltretirao izvanbračnu suprugu

Pedofil i nasilnik: Optužen da je godinama silovao dijete i maltretirao izvanbračnu suprugu

"Dvojac, par, muškarac i žena srednjih godina, bili su u automobilu slavonskobrodskih oznaka, pa se nadam i brzoj reakciji policije" prisnažuje svjedok ovog devastiranja morskog dna, uništavanja flore i faune bez ikakvog promišljanja. Fotografije možete pogledati na portalu Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije