Predivna ponuda humane žene iz Srbije o kojoj priča cijela regija

Radiosarajevo.ba
Predivna ponuda humane žene iz Srbije o kojoj priča cijela regija
Foto: Facebook / Nina Bulatović
Objava jedne Novosađanke privukla je pažnju brojnih korisnika Interneta, a riječ je o nesvakidašnjoj ponudi koja nam pokazuje da su svuda oko nas dobri ljudi, spremni da pomognu drugima, samo ih treba primijetiti.

Internet umije da bude loše mjesto, ali može da bude i sjajno – “daljinski” je u našim rukama… Da li ćemo ga upotrijebiti kao platformu da pomognemo drugima, steknemo prijatelje, saznamo lijepe i korisne stvari, ponudimo nekom podršku i razumijevanje, ili ćemo ga koristiti da iznosimo frustracije i “dangubimo”, samo od nas zavisi.

Nina Bulatović, mlada pravnica, riješila je da ponudi svoje vrijeme i pomoć svim majkama sa autističnom djecom, objavivši to na jednoj grupi na Facebooku. Ovaj potez se ubrzo raširio, pa je za samo 24 sata Nina dobila gomilu poruka, a mnogi su poželjeli i da se priključe njenoj humanoj ideji.

"Nisam mogla da zamislim da će moja objava izazvati toliko pažnje, čak sam je napisala u zatvorenoj grupi. Zatečena sam činjenicom da je moja ideja naišla na tako pozitivan odjek. Dobila sam pregršt poruka, neki su se javili samo da podrže i pohvale moju ideju, neke žene su željele da se priključe ovoj akciji, neki su me uputili na porodice sa autističnom djecom i ukazali na to kome je pomoć neophodna", objašnjava Nina za portal Žena.

Nina ističe da je njena ideja proizvod onoga što je prošla kao majka prijevremno rođenog djeteta – boraveći po bolničkim čekaonicama često je bila svjedok toga koliko su majke iscrpljene, umorne, istrošene…

"Teško je biti majka čak i onda kada je dijete zdravo, a da ne govorim o izazovima majčinstva kada je riječ o djetetu sa smetnjama u razvoju. Mnogo sam puta vidjela borbu na licima tih žena, padanje onda kada to ne smiju da dopuste, umor, brigu koja nikad ne prestaje. To je problem koji okupira cijelu porodicu, dinamika i odnosi u takvim porodicama vrlo su složeni. Voljela bih da akcentujem da ja nisam stručno lice, moj poriv da pomognem je ljudski, majčinski… I meni su ljudi pružali podršku i pomoć, i dalje to rade, ja znam koliko ponekad znači kada vam neko pričuva dijete na sat, dva…", kaže ona i ističe kako vjeruje da svako u sebi nosi i gaji emocije kao što su ljubav, solidarnost i saosjećajnost.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije