Nesuđeni trener FK Sarajevo vozio pogrešnom trakom i izazvao žestok sudar na autoputu

1
A. S.
Nesuđeni trener FK Sarajevo vozio pogrešnom trakom i izazvao žestok sudar na autoputu
Foto: FK Sarajevo / Ljupko Petrović (desno) u prostorijama FK Sarajevo 2014. godine

Neugodne vijesti su stigle iz susjedstva Bosne i Hercegovine, s informacijama da je na autocesti u Srbiji tešku nesreću izazvao proslavljeni trener Ljupko Petrović.

Kako javljaju mediji u Srbiji, 76-godišnji Ljupko Petrović vozio je u krivom smjeru, a u tom divljanju na autocesti izazvao je tešku nesreću udarivši u bočnu stranu automobila kojim je upravljao 63-godišnji vozač.

Informacije nakon nesreće govore da je Petrović bio uporan u vožnji u krivom smjeru prije nego je došlo do sudara koji je skoro bio frontalan, s još težim posljedicama koje su prijetile.

Sabina Ćudić: Dodik nikada nijedan dio BiH neće uvesti u Europsku uniju

Sabina Ćudić: Dodik nikada nijedan dio BiH neće uvesti u Europsku uniju

Sve se dogodilo na obilaznici oko Beograda, a nakon nesreće, proslavljeni trener prebačen je u bolnicu s lakšim povredama.

Vožnju u krivom smjeru približio je snimak na kojem se vidi što se dogodilo. Ispod snimka, brojni su komentari koji prozivaju vozača. Kako je kasnije otkriveno, radilo se o Ljupku Petroviću.

Brate, što je s ljudima, gdje kupuju te vozačke dozvole…”, bio je jedan od blažih komentara.

Nije poznato što je izazvalo ovakvu vožnju. No, kod oba sudionika nesreće je alkotestom bilo utvrđeno da su imali 0,00 promila alkohola u krvi.

Iz bogate trenerske karijere, čovjek koji se našao u fokusu zbog ove opasne vožnje najviše pamti osvajanje naslova klupskog prvaka Europe s Crvenom zvezdom 1991. godine.

Navijači našeg Fudbalskog kluba Sarajevo, Ljupka Petrovića pamte kao nesuđenog trenera. Petrović, koji je u svojoj karijeri vodio više od 20 klubova, sa timom s Koševa 2014. godine nije potpisao ugovor, koji je trebao trajati godinu i pol dana.

"Prijateljstvo" sa Arkanom

"Imali smo namjeru da angažujemo trenera, koji je veliko fudbalsko ime, koji je u svojoj karijeri osvojio mnogo toga i koji bi bio pravo rješenje za naš klub", rekao je tada predsjednik FK Sarajevo Edis Kusturica. 

Posao je propao tvog slike Ljupka Petrovića na društvenim mrežama na kojoj zajedno sa zloglasnim Željkom Ražnatovićem - Arkanom drži pušku.

Kasnije je Petrović izjavljivao da je fotografija sa Arkanom slučajno nastala...

"Želio sam da radim u pravom klubu. Rođen sam ovdje u Bosni, ali u ovakvim okolnostima nisam spreman raditi", rekao je te 2014. Ljupko Petrović, koji je nakon samo jednog treninga odlučio napustiti kormilo FK Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije