Nestvarni prizori iz Hrvatske: Bujica u potpunosti promijenila izgled uvale

0
Radiosarajevo.ba
Nestvarni prizori iz Hrvatske: Bujica u potpunosti promijenila izgled uvale
Foto: Mjesni odbor Pupnat / Bujica promijenila izgled uvale u Pupnatu

Nestvarni prizori stigli su iz Pupnatske luke gdje se bujica s obližnjeg brda srušila na uvalu.

"Doživjeli smo nezamislivu štetu, a tek sutra ćemo znati prave razmjere. Molimo mještane da prijave štetu kako bi nadležnima mogli što prijaviti probleme te ih i što prije riješiti" napisali su na službenoj Facebook stranici iz Mjesnog odbora Pupnat.

Kiša je poplavila sve supermarkete, u poslijepodnevnim satima nije radila nijedna veća prodavnica, a voda je napravila ozbiljnu materijalnu štetu u brojnim porodičnim kućama.

Određen pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva u Gradačcu

Određen pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva u Gradačcu

Portal Morski piše da je najgore bilo u Lumbardi koju je pogodio šijun, olujni nalet vjetra s obilnom kišom. Vjetar je raskrio nekoliko krovova obiteljskih kuća, a velika količina vode poplavila je i zgradu općine. Na ravnom krovu općinske zgrade zadržala se velika količina vode, probila je krov i poplavila vijećnicu. Šijun je rušio borove koji su potom blokirali ceste, onemogućavali promet, oštetili vozila i objekte, rušio je motore, čupao glisere i barke.

Vatrogasci su imali pune ruke posla. 35 pripadnika DVD-a Korčula bilo je na terenu cijelo poslijepodne.

"Odradili smo oko 40 ispumpavanja vode i mogli smo još toliko, imamo pet pumpi što nije malo, ali poplavilo je puno porodičnih kuća i drugih objekata. Najizazovnije je bilo ispumpati krov općinske zgrade u Lumbardi prije nego popusti pod količinom vode", rekli su.

❗️❗️❗️OBAVIJEST❗️❗️❗️ Tokom nevremena koje nas je zadesilo..dogodile su se nezamislive štete,te će se prave tek znati...

Posted by Mjesni Odbor Pupnat on Monday, September 9, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije