Nestorović: Ilija Petković se zarazio u bolnici, dobio je COVID-19 na respiratoru

Radiosarajevo.ba
Nestorović: Ilija Petković se zarazio u bolnici, dobio je COVID-19 na respiratoru
Foto: EPA-EFE / Ilija Petković

Ilija Petković, bivši selektor Srbije i nekadašnji fudbalski as, bio je zaražen koronavirusom, ali je preminuo od obilnog krvarenja nakon pucanja čira na tankom crijevu zbog čega je prvobitno bio i primljen u bolnicu. 

Ovo je za Telegraf potvrdio pulmolog prof. dr Branimir Nestorović.

"Znam za Iliju Petkovića da je umro od čira. Njemu je pukao čir, on je iskrvario. A onda je legao na respirator, pa je dobio koronu. Ali on nije umro od korone", rekao je Nestorović. 

Podsjetimo, Ilija Petković je primljen u bolnicu na Bežanijskoj kosi zbog perforacije na dvanaestopalačnom crijevu, izgubio je dosta krvi nakon što je čir pukao, a onda je otkriveno i da je pozitivan na COVID-19.

Nekoliko dana prije pogoršanja zdravstvenog stanja rekao je da se pridržava svih preporuka ljekara u vezi sa koronavirusom. 

"Imam 74 godine, u dobrom sam zdravstvenom stanju, a život me naučio da takvim stvarima, u mom životnom dobu, ne treba prkositi. Ovo je bolest koja ne dopušta grešku, zato sam disciplinovan i držim se svih preporuka zdravstvenih službi", rekao je tada Petković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije