Nestabilno vrijeme do daljnjeg: Hrvatsku bi mogao pogoditi junski monsun

0
Radiosarajevo.ba
Nestabilno vrijeme do daljnjeg: Hrvatsku bi mogao pogoditi junski monsun
Foto: Facebook / Nevrijeme u Splitu

"Jeste li čuli za pojam junski monsun? Ako niste, uskoro bi mogli. Kome trebaju poplave na početku ljeta", pišu na Istrametu

Odnosno, promjenjivo vrijeme s puno kiše moglo bi zadesiti Hrvatsku čak i u junu, piše 24sata.

Inače, monsun ima vrlo veliki utjecaj na klimu u područjima koja zahvata, pa se klima na tim područjima naziva monsunska klima. To je posljedica vrlo velike vlage koju sa sobom donose monsunski vjetrovi. Područja imaju vrlo vlažna ljeta s puno monsunskih kiša.

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Serija obmana prepodobnog Josifa

S ove strane Drine | Dragan Banjac: Serija obmana prepodobnog Josifa

'Do četvrtka u unutrašnjosti Hrvatske će biti promjenjivo, mjestimično uz kišu, posebno u četvrtak kada se očekuju pljuskovi. U srijedu će na istoku biti više sunčanih razdoblja i uglavnom suho. Vjetar će većinom biti slab, a temperature će ostati slične.

Na Jadranu će biti promjenjivo i nestabilno, često uz pljuskove s grmljavinom, posebno u četvrtak. U srijedu će na sjevernom dijelu biti uglavnom suho i djelomično sunčano. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni, a u četvrtak će zapuhati jugo, koje će prema kraju dana jačati,” prognozirao je Dragoslav Dragojlović za HRT.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije