Veliko nevrijeme u Srbiji: Došlo je čak i do pijavice

5
Radiosarajevo.ba
Veliko nevrijeme u Srbiji: Došlo je čak i do pijavice
Foto: Screenshot/Instagram / Pijavica u Srbiji

Širom Srbije i danas nevrijeme! U Svilajncu je grad padao čitavih deset minuta, grmjelo je i sjevalo bez prestanka, a kod Aleksinca građani su snimili pijavicu! U Kruševcu su pale ogromne količine kiše za kratko vrijeme, ulice su poplavljene, vozila se jedva kreću.

"Bio sam u Kruševcu sad kad je padala kiša. Ovo nije normalno, prolom oblaka. Rijeka po putevima" kaže jedan od građana koji se zatekao u ovom gradu.

Kako nam javljaju čitaoci, do malo prije veliko nevrijeme je bilo u Svilajncu. "Pada grad već desetak minuta, jako grmi i sijeva" javljaju nam građani. U mjestu Markovac kod Velike plane, također pljušti kiša i kao da je mrak pao usred bijela dana.

U BiH nestala 15-godišnja djevojčica, policija i rodbina tragaju za njom

U BiH nestala 15-godišnja djevojčica, policija i rodbina tragaju za njom

Novo upozorenje RHMZ izdato u 14.10 sati

"U naredna dva sata na zapadu Bačke i Srema, u Pomoravlјu, kao i ponegdje u zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji promjenjivo oblačno, mjestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom", navodi se na sajtu RHMZ.

Zbog stravičnog nevremena, proglašena vanredna situacija u Požegi

Zbog nevremena koje je prethodnih dana pogodilo općinu Požega, Štab za vanredne situacije te opštine donio je odluku da se proglasi vanredna situacija na prostoru devet mjesnih zajednica.

"Vanredna situacija proglašena je u Glumaču, Tvrdićima, Visibabi, Donjoj Dobrinji, Tvrdićima, Rupeljevu, Otnju, Uzićima i Ljuticama" potvrđeno je za RINU u Gradskoj upravi Požege.

Upozorenje za Beograd

"Na području Beograda u naredna dva sata oblačno, povremeno sa kišom i lokalnim plјuskovima", najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) koje je izdato u 12.45. Pljuskovi bi, tako trebalo da stanu oko 14.45 sati.

Također, piše na sajtu RHMZ, cijelo poslijepodne bit će promjenјivo oblačno, mjestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom širom Srbije.

Zbog vremenskih prilika danas je u cijeloj Srbiji na snazi žuti meteoalarm. Odnosi se na dvije pojave, pljuskove i grmljavine.

Pljušti i na putu Paraćin-Zaječar, puno je vode i blata na putevima.

Za vikend stabilizacija vremena

Za vikend i početkom sljedeće sedmice djelimična stabilizacija vremena, najavljuje RHMZ.

"U većini mjesta bit će suho uz duže sunčane intervale, osim na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije gdje će biti promjenјivo oblačno ponegdje sa kratkotrajnom kišom, plјuskovima i grmlјavinom. Za vikend će u košavskom području ponovo puhati umjeren do jak jugoistočni vjetar", navodi RHMZ, piše Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije