Nesreća u bh. susjedstvu: Na okupljanju ljubitelja sportskih automobila povrijeđeno dijete

0
Hina
Nesreća u bh. susjedstvu: Na okupljanju ljubitelja sportskih automobila povrijeđeno dijete
Foto: Hina / Policija

U naselju Blato u utorak, 27. juna se oko parkiranih sportskih automobila okupilo oko 2.000 osoba, među kojima i roditelji s djecom te je u saobraćajnoj nesreći izvan prostora na kojem su bila parkirana vozila povrijeđeno dijete koje je zadobilo teške povrede koje nisu opasne po život, priopćio je PUZ u srijedu.

Kako je izvijestila Policijska uprava zagrebačka, na temelju saznanja o tome da će se na relaciji Rim-Bukurešt od 24. juna do 1. jula održati karavana OneLife Ra0lly, koja se na proputovanju trebala zadržati i u Zagrebu, policijski službenici jučer poslijepodne zatekli su na parkiralištu na Jadranskoj aveniji u zagrebačkom naselju Blato skupinu od oko 2.000 ljudi okupljenih oko stotinjak parkiranih sportskih automobila.

Utvrdili su da je riječ o okupljanju koje prethodno nije prijavljeno policiji sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju.

Oglasio se SDP: Ovako izgleda prava izdaja - 'vještina' koju je tokom decenija SDA specijalizirala

Oglasio se SDP: Ovako izgleda prava izdaja - 'vještina' koju je tokom decenija SDA specijalizirala

U PUZ-u kažu da se okupio velik broj osoba, a među njima i velik broj roditelja s djecom, te da je velik broj građana na prostor parkirališta došao svojim osobnim automobilima.

Radi očuvanja sigurnosti angažirani su policijski službenici prometne, temeljne i interventne policije. Policijski su službenici na prilaznim pravcima pojačano nadzirali promet radi smanjenja gužve, te sprečavanja neželjenih događaja.

Oko 17:25 sati zaprimljena je dojava o naletu osobnog automobila na dijete na tom parkirališnom prostoru, za koje je utvrđeno da se nalazi izvan prostora na kojem su bila parkirana vozila karavane. Liječnička pomoć povrijeđenom djetetu pružena je u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice gdje je utvrđeno da je teško povrijeđeno, ali izvan životne opasnosti.

U toku je kriminalističko istraživanje tokom kojeg će se utvrditi sve okolnosti prometne nesreće, kažu u PUZ-u.

Dodaju da u ovom trenutku mogu potvrditi kako prometna nesreća nije izravno povezana s vozilima sudionika neprijavljenog javnog okupljanja, već se, kako su ranije naveli, dogodila izvan prostora na kojem su bila parkirana vozila karavane.

Policijski službenici utvrdili su da je okupljanje organizirao 38-godišnji slovenski državljanin koji je doveden u službene prostorije policije i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu te će biti doveden na prekršajni sud zbog sumnje u kršenje Zakona o javnom okupljanju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije