Sarajevska policija objavila detalje tri teške nesreće: Povrijeđeni pješaci, biciklista...

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevska policija objavila detalje tri teške nesreće: Povrijeđeni pješaci, biciklista...
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Policija / Ilustracija

U Sarajevu se jučer, 27. juna 2023, dogodilo 13 saobraćajnih nesreća, u kojim su teško povrijeđene tri osobe, dok su dvije osobe zadobile lakše tjelesne povrede.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jutros su objavili detalje i posljedice nesreća u kojima su teško povrijeđene tri osobe.

Prva se dogodila oko 14 sati, na kolovozu ulice Antuna Branka Šimića do broja 10, općina Novi Grad Sarajevo, kada je udarena pješakinja B. Lj., rođena 1943. godine iz Sarajeva. Nju je udarilo i na kolovoz oborilo putničko motorno vozilo marke Opel Corsa, kojim je upravljala vozačica P. A., rođena 1956. godine iz Sarajeva.

Zatvoren jedan smjer na autoputu A1

Zatvoren jedan smjer na autoputu A1

U ovoj saobraćajnoj nesreći teške tjelesne povrede zadobila je pješakinja, a istoj je ljekarska pomoć ukazana na KUM-u KCUS-a, gdje je zadržana na daljem liječenju.

O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj je obavila uviđajna ekipa MUP-a KS. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju  navedenog krivičnjog djela.

Zatim, oko 16,20 sati, na kolovozu ulice Petra Tiješića do broja 12, općina Novi Grad Sarajevo, dogodila se nova saobraćajna nesreća. Iz MUP-a navode:

"Tom prilikom došlo je udara i obaranja na kolovoz pješakinje S. V., rodena 1946. godine iz FOče od strane putničkog motornog vozila marke Mercedes, kojim je upravljao vozač L. B., rođen 1979. godine iz Bijeljine, nakon čega dolazi do udara navedenog vozila u parkirana putnička motorna vozila, VW Golf A6 i Citroen C3.

U ovoj nesreći teške tjelesne povrede zadobila je pješakinja S. V., a istoj je ljekarska pomoć ukazana na KUM KCUS. O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj je obavila uviđajna ekipa MUP-a KS."

Istog dana u 20,55 sati, policijski službenici Sektora uniformisane policije, Odjeljenja za saobraćajne istrage, uhapsili su L. B., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD iz člana 336. KZ FBiH "teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa" u vezi sa KD iz člana332. "ugrožavanj javnog prometa", nakon čega je predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Samo 25 minuta kasnije, oko 16,45 sati, na kolovozu ulice Jasike do broja 49, općina Ilidža, dogodila se nova saobraćajna nesreća.

"Tom prilikom došlo je kontakta skupa vozila sačinjenog od putničkog motornog vozila marke Renault Trafic, s priključnim vozilom-prikolicom marke TPV, kojim je upravljao vozač H. M., rođen 1989. godine iz Sarajeva i bicikla marke Velo de: Velo, kojim je upravljao DŽ. V., roden 1956. godine iz Sarajeva.

U ovoj nesreći teške tjelesne povrede zadobio je vozač bicikla, a istom je ljekarska pomoć ukazana u KUM KCUS. O navedenom je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj je obavila uviđajna ekipa MUP-a KS. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju  navedenog krivičnjog djela, saopćeno je iz MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije