Nesreća u Beogradu: Dječak (10) u kritičnom stanju zbog opasnog TikTok izazova?

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

user1687822388

Žao mi je dječaka. Nije kriv. Od uvjek govorim, pa znao sam često i da pišem da su društvene mreže tek jedan od brojnih opasnih odašiljača oko naših glava. Nekada služe za oblikovanje naivnih ka putu uništenja društava, nekada služe za ubijanje djece. Kad na balkanu ne može da se uredjuje internet za normalnu upotrebu, kad ne znamo kao društvo da prepoznamo i da se suprostavimo pa da se izborimo za zabranu skupih telefona djeci do njihovog punoljetstva, neka ovaj dogadjaj bude kao primjer mamama i tatama koji nisu svjesni opasnosti. Nedajte djeci telefone tog tipa. Imaju stari telefoni za poziv, za poruku. Roditlj kaže " a kako da mu ne dam kad sva djeca imaju", bude vam žao. A kako ćete da izliječite svoje dijete od silnih odašiljača kao da je njegov um korpa za smeće..ili kako ćete da oživite svoje dijete kad za to bude prekasno. Nemam svoju djecu ali inam prijatelja koji je posebno rigorozan prema svom djetutu kad su ovakve stvari u pitanju. Malo su se pomučili ali sada nemaju nikakvih problema. Dijete je naučilo da gleda tudje, skupe telefone i da upotrebljava nekadašnji stari tekefon za poziv i poruku. Spasili ga od bolesti i smrti..bez obzira što živimo u bolesnom društvu u kojem će njihovo dijete da bude izuzetak, oni su ipak izabrali ono što je pametnije a to je da im dijete bude zdravo.

tuner

zasto pisete iz beograda a ne iz srbije. a kada je nesto kod nas dodate u Bih/ iz koje ste vi pm pa mi je srbija eto kao domaca? ima li kakav djecak iz bugarske? Ili to ne znate prepisivati papcine

Ništa novo, kaka tik-tok, bilo i ranije

Ništa novo. Ovo o čemu pišete imao sam priliku da gledam u Sarajevu zime 1996/97. Jednu večer kod Katedrale posmatrao sam grupu dječaka uzrasta odprilike od petog razreda, pa možda do osmog. To što su radili ja sam za sebe nazvao sarajevski rulet. Dječaci su iz ulice Jaroslava Černija istrčavali i pretrčavali Titovu ulicu (tako se tada ta ulica zvala). Tu večer rijetko koji automobil da je prolazio, a i tramvaj. Nije se desio nikakav nesretni slučaj. To isto sam pargodina na Grbavici isto gledao. Posljedica toga su bila dva razbijena auta. S ovim mobiteli i nemaju puno veze.

Ne pijem dok Paja vozi

zasto pisete iz beograda a ne iz srbije. a kada je nesto kod nas dodate u Bih/ iz koje ste vi pm pa mi je srbija eto kao domaca? ima li kakav djecak iz bugarske? Ili to ne znate prepisivati papcine ka tuner Pa da se zna da je u pitanju Bosanski grad, šta bi pomislio da napiše npr Gračanica, Orahovica

Sve jugoslovensko je srpsko a sve bosansko je

Pa da se zna da je u pitanju Bosanski grad, šta bi pomislio da napiše npr Gračanica, Orahovica ka Ne pijem dok Paja vozi Jugoslovensko. .I.

Ne pijem dok Paja vozi

Jugoslovensko. .I. ka Sve jugoslovensko je srpsko a sve bosansko je Nemoj se sramotiti

/ Najnovije