Neobičan slučaj u susjedstvu: Muškarac čistio kameni zid, pa pronašao dvije bombe

2
Radiosarajevo.ba
Neobičan slučaj u susjedstvu: Muškarac čistio kameni zid, pa pronašao dvije bombe
Foto: Hrvatska policija / Ilustracija

Dvije ručne bombe iz Drugog svjetskog rata pronađene su u zidu u Istri, prijavljeno je istarskoj policiji.

Umaška policija dobila je dojavu od jednog građanina koji je prilikom čišćenja i uklanjanja drva pronašao dva predmeta koji podsjećaju na eksplozivne naprave.

"Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici i utvrđeno je da se radi o ručnim bombama iz Drugog svjetskog rata koje su policijski službenici protiveksplozivne jedinice izdvojili i uništili. Policijska uprava upozorava građane da budu oprezni i da ukoliko pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva, ne preduzimaju nikakve radnje samostalnog uklanjanja, već da o tome odmah obavijeste policiju", kažu iz istarske policije.

Uspješna akcija u Banjoj Luci: Uklonjena aviobomba iz Drugog svjetskog rata teška 50 kilograma

Uspješna akcija u Banjoj Luci: Uklonjena aviobomba iz Drugog svjetskog rata teška 50 kilograma

Ujedno podsećaju građane na činjenicu da još uvijek ima zaostalih minsko-eksplozivnih sredstava, kako onih iz Drugog svetskog rata, tako i onih novijeg datuma, piše Jutarnji list.

"Takva sredstva najčešće se pronalaze na odlagalištima otpada, u moru i na zemljištima prilikom obavljanja poljoprivrednih ili građevinskih radova. Ukoliko pronađete takva sredstva, nemojte da ih dirate niti da ih donosite u policijsku stanicu kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenih povreda, već o tome obavijestite policiju. Tad će na teren izaći stručne osobe koje će na siguran način ukloniti sredstva", saopšteno je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije