Nenad Periš: Znam Maju, plakala je, ne znam hoću li se sa sinom vratiti u autu ili...

0
Radiosarajevo.ba
Nenad Periš: Znam Maju, plakala je, ne znam hoću li se sa sinom vratiti u autu ili...
Foto: Nova.rs / Nenad Periš

Matej Periš nestao je prije tri sedmice kada se udaljio iz beogradskog kluba Gotik. Od tada traje neumorna potraga za Splićaninom, čiji otac u Beogradu iz trena u ten iščekuje bilo kakve novosti.

"Teško mi je kao i svakom roditelju. Ne znam hoću li se sa sinom vratiti tako što ću ga staviti da sjedi pored mene u automobilu ili u nekoj kocki, kovčegu", priča Nenad Periš, otac nestalog Mateja.

"Tri tjedna su prošla, a ja nemam najvažniju informaciju, gdje je Matej. To me jedino zanima. Svjestan sam da je prošlo mnogo vremena, ali ja nisam izgubio nadu i neću dok ga ne pronađem. Ako je živ, imam poruku za njega - samo ću ga zagrliti", kaže.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Zbog svega što se dogodilo, policija je u Beogradu saslušala šestoricu Matejevih prijatelja, ali i djevojku Maju, koju je mladi Splićanin pokušao dobiti telefonom 30. decembra u 22.29.

"Znam Maju, ona je sestra Matejevog prijatelja i kći moje prijateljice. Sreo sam je ispred policijske stanice u Beogradu. Ona je plakala i bila je u emotivnom šoku, razbijena... Ona ne zna što je Matej od nje htio i rekla mi je da se grozno osjeća. Misli da bi rezultat bio drugačiji da se Mateju javila i da ih je mogla negdje uputiti", kaže Periš.

Nenad ne gubi nadu da je njegov sin još živ jer je signal njegovog mobilnog telefona posljednji put uhvaćen kod Ratnog otoka.

"Policija mi je rekla da mobilni telefon može dati signal samo pola metra ispod vode. Onda se nadam da se našao pored tog otoka i da je možda izašao. I Renato Grbić mi je rekao da je imao primjer žene koja je u gotovo istim vremenskim uvjetima Savom plivala četiri sata i da su je našli živu. Moj sin je bio izuzetno fizički spreman", pojašnjava Periš, prenose srbijanski mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije