Nemarni roditelji ostavili ecstasy na stolu, dijete ga uzelo i završilo u bolnici

0
Radiosarajevo.ba
Nemarni roditelji ostavili ecstasy na stolu, dijete ga uzelo i završilo u bolnici
Foto: MUP Hrvatske / Ilustracija

U novogodišnjoj noći mladi par iz Pule pozvao je prijatelje na druženje u svom domu. Svoje jednogodišnje dijete dali su na čuvanje baki. Jedan prijatelj para donio je tablete ecstasyja.

Roditelji i njihovi prijatelji podijelili su tabletu na trećine. Kako ističe njihova advokatica, ovo je prvi put da je mladi par probao drogu.

Nekoliko dana kasnije, zaigrano dijete popelo se na stolicu i uzelo s radnog stola trećinu tablete koju roditelji, nemarno, nisu bacili u smeće. Uskoro su pozvali Hitnu pomoć koja je dijete odvela u bolnicu.

No, radnici bolnice pozvali su policiju koja ih je nakon informativnog razgovora uhapsila zbog sumnje da su počinili kazneno djelo, povredu djetetovih prava. Od tada nisu vidjeli svoje dijete, a kazneni postupak je u toku, piše Glas istre

Na prvom ispitivanju u policiji oba roditelja priznala su kazneno djelo i izrazili kajanje zbog nemara. Općinsko državno odvjetništvo zabranilo im je približavanje i uspostavljanje kontakta s djetetom koje su smjestili u dječji dom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije