Istra / Nemarni roditelji ostavili ecstasy na stolu, dijete ga uzelo i završilo u bolnici

03. 02. 2021. u 09:26:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 19

U novogodišnjoj noći mladi par iz Pule pozvao je prijatelje na druženje u svom domu. Svoje jednogodišnje dijete dali su na čuvanje baki. Jedan prijatelj para donio je tablete ecstasyja.

Roditelji i njihovi prijatelji podijelili su tabletu na trećine. Kako ističe njihova advokatica, ovo je prvi put da je mladi par probao drogu.

Nekoliko dana kasnije, zaigrano dijete popelo se na stolicu i uzelo s radnog stola trećinu tablete koju roditelji, nemarno, nisu bacili u smeće. Uskoro su pozvali Hitnu pomoć koja je dijete odvela u bolnicu.

No, radnici bolnice pozvali su policiju koja ih je nakon informativnog razgovora uhapsila zbog sumnje da su počinili kazneno djelo, povredu djetetovih prava. Od tada nisu vidjeli svoje dijete, a kazneni postupak je u toku, piše Glas istre

Na prvom ispitivanju u policiji oba roditelja priznala su kazneno djelo i izrazili kajanje zbog nemara. Općinsko državno odvjetništvo zabranilo im je približavanje i uspostavljanje kontakta s djetetom koje su smjestili u dječji dom.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA