Navijač s ustaškom zastavom se 'vadi': 'Nisam znao da je zabranjena, žao mi je'

12
Radiosarajevo.ba
Navijač s ustaškom zastavom se 'vadi': 'Nisam znao da je zabranjena, žao mi je'
Foto: Facebook / Dino Sušec, Patrik Blažin i Dean Copan sa spornom zastavom

Tokom utakmice Hrvatska - Latvija, koja je odigrana 8. septembra (5:0), desio se sramotan prizor na tribinama stadiona Rujevica. 

Naime, jedan navijač Hrvatske je na stadion donio i razvio zastavu ove zemlje iz doba ustaške vlasti. Ona je prepoznatljiva po prvom bijelom polju u šahovnici. 

Navijač Dino Sušec, inače sin HDZ-ovca Ivana Sušeca, dobio je kazno od 20 dana zatvora, dok bi reprezentaciju Hrvatske zbog ovog incidenta mogla čekati velika kazna od krovne europske nogometne organizacijae (UEFA). 

Scholz i Macron se sastaju pred dolazak Xi Jinpinga u Pariz

Scholz i Macron se sastaju pred dolazak Xi Jinpinga u Pariz

U razgovoru za Danas.hr, Dino Sušec je odlučio podijeliti i svoju stranu priče. Rekao je kako on i njegovi prijatelji nisu znali da je zastava zabranjena. 

"Došli smo na stadion i pitali zaštitara možemo li unijeti ovu zastavu. Čak smo i pitali smo trebamo li je razviti, ali nije to tražio", rekao je Sušec, te dodao kako je zastava njegova i da nije u pitanju 'sabotaža', kako su pojedini sugerisali. 

Još je rekao: "Nisam ustaša, žalim zbog ovog što se dogodilo." 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije