Nastavljeno suđenje Miki Aleksiću: 'Rekao mi je da sam starleta, da sam sramota'

0
Radiosarajevo.ba
Nastavljeno suđenje Miki Aleksiću: 'Rekao mi je da sam starleta, da sam sramota'
RAS Srbija / Milena Radulović i Miroslav Aleksić

Na Višem sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje voditelju glumačke škole učitelju, Miroslavu Miki Aleksiću (71), kojega je glumica Milena Radulović (28) optužila za silovanje. Radulović je na svjedočenju odgovarala na pitanja koja joj je postavljao optuženi Aleksić.

On je, između ostalog, u pitanjima naveo događaj iz 2018. godine kada je Milena navodno došla uplakana u studio i pitala ga za savjet.

"Tadašnji partner tražio vas je popis partnera s kojima ste bili", rekao je Mika, a Radulović je odvratila kako je to "notorna laž", kako navodi Blic.

Šta je Bosni i Hercegovini preostalo za otvaranje pregovora o članstvu u EU?

Šta je Bosni i Hercegovini preostalo za otvaranje pregovora o članstvu u EU?

'Rekao mi je da sam startleta, da sam sramota'

Nakon što je Aleksić spomenuo njihov telefonski razgovor iz 2019. godine, upitao je Radulović da li se njihov odnos prekinuo nakon tog razgovora. 

Advokat Mike Aleksića nastavio s gnusnim ponašanjem u sudnici: Jezive poruke upućene hrabroj glumici

Advokat Mike Aleksića nastavio s gnusnim ponašanjem u sudnici: Jezive poruke upućene hrabroj glumici

"Saznala sam da su karte za Balkansku među za Biljanu u utorak. Nadala sam se da će Mika ostati i držati sat. Bilo mi je drago da ona kao moj profesor bude tu. Poslala mi je poruku da je Mika odlučio da ide. Došao je preko drugih karata. Poslije toga je Biljani uzeo telefon, rekao mi je da sam starleta, da vratim Biljani indeks, da sam sramota... Prekida se odnos jer ja prestajem biti Biljanin student. Nisam upisala master da bih prodisala i sklonila se od bračnog para", rekla je Radulović.

Biljana koja se spominje u razgovoru je supruga Mike Aleksića. Aleksić se na Mileninu izjavu nasmijao te rekao: "Jeste li tada odlučili da ste silovani ili ste na tu priču pristali kasnije?"

"Ja sam se osjećala mučeno, zlostavljano, silovano. U tim godinama je bilo silovanje kada te neko napadne poslije splava, siluje te, ubije... Na terapiji sam shvatila da je to silovanje i da može biti i od strane bliske osobe", izjavila je glumica.

O sestri koja je pohađala istu školu glume

Aleksić je pojasnio kako je Milena i nakon studija glume bila aktivna u istom te da je pristala glumiti u filmu koji je on trebao režirati.

Suđenje Miki Aleksiću: Objavljena uznemirujuća pitanja koja su advokati postavljali žrtvi silovanja

Suđenje Miki Aleksiću: Objavljena uznemirujuća pitanja koja su advokati postavljali žrtvi silovanja

"Ja sam Biljanu obožavala, svi će potvrditi i da je njen pristup bio strog. Povjeravala sam joj se. Danas ovako pričam jer shvaćam da je Biljana njegov sudionik", rekla je Radulović, a Mikin advokat pitao je u čemu je to Biljana sudionik.

Milena je objasnila: "Sada je sudionik u njegovom kajanju, a ona jako dobro zna da je to sve istina. Ne vjerujem da postoji varijanta da vrhunski inteligentna žena ne zna da je to istina", rekla je Milena.

Aleksić je Milenu upitao je li brinula o svojoj sestri, navodeći da je i ona išla u studio glume. Zatim je njegov odvjetnik dobacio: "Ona silovana, a sestra joj ide kod silovatelja."

Milena je navela kako je njezina sestra bila svjesna događanja u školi glume.

"Ja sam bila uvjerena kako sam ja jedina ikada kojoj se to događa. Nisam imala strah da se to još nekome može dogoditi, mislila sam da je kazna. Kada je Anja došla na posljednju godinu, ja sam joj rekla da mi obavezno kaže ako joj krene postavljati pitanja: 'J**eš li se, kako?' Rekla sam joj da odmah potrči, siđe i kaže kako je tata čeka. On je nju ta pitanja pitao pretposljednji sat", prisjetila se Milena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije