Advokat Mike Aleksića nastavio s gnusnim ponašanjem u sudnici: Jezive poruke upućene hrabroj glumici

0
Radiosarajevo.ba
Advokat Mike Aleksića nastavio s gnusnim ponašanjem u sudnici: Jezive poruke upućene hrabroj glumici
Foto: Twitter / Milena Radulović

Suđenje Miroslavu Miki Aleksiću, optuženom za silovanje i zlostavljanje studentica, nastavljeno je danas svjedočenjem žrtve, glumice Milene Radulović. Suđenje je bilo burno, a advokat optuženog Zoran Jakovljević ponovo je pravio haos u sudnici zbog čega je novčano kažnjen.

Na samom početku suđenja, Jakovljević je iznio da je zdravlje optuženog loše i da je bilo pitanje da li će moći da se pojavi: "Obavio je pregled na moj nagovor i moj prijedlog je bio da se obezbijedi doktor koji će biti tu ako mu pozli. Molimo za češće pauze."

Nakon toga, nastavljeno je ispitivanje glumice Milene Radulović, koja je prva prijavila Aleksića za silovanje i tako ohrabrila druge žrtve da progovore.

U nesreći kod Dervente smrtno stradao dječak iz FK Tekstilac: Išao na utakmicu voljenog kluba

U nesreći kod Dervente smrtno stradao dječak iz FK Tekstilac: Išao na utakmicu voljenog kluba

"Svoja iživljavanja sprovodio je i pred djecom od 5 do 8 godina", rekla je Milena objašnjavajući kako je Aleksić seksualno zlostavljao, pred prijateljima koje je imenovala. "Bila sam u kaputu. Pozvao me je da uđem u ured. Ispratio je pogledom da sva djeca uđu u studio i počnu recitirati Oče naš. Jednom rukom me je ščepao za potiljak, drugom za zadnjicu i gurao mi jezik u usta. Otimala sam se i pokušavala da ga odgurnem. Onda je penetrirao prstima u moju vaginu, prvo jednim, pa s dva pa tri prsta. Boljelo me je. Bio je grub, od bola sam se podizala na prste."

Tokom ispitivanja Milene Radulović, sudac je odbio desetke pitanja obrane od kojih su se neka odnosila na njen ljubavni život, kilažu, gdje je stajala tokom zlostavljanja i šta je nosila: "Sve to piše u iskazu koji je oštećena potvrdila. Posljednji put vas molim i opominjem za takvo ponašanje koje nije dostojno u ovakvom postupku", upozorio ga je sudac.

Kako prenosi Blic.rs, suđenje je u jednom trenutku bilo prekinuto i advokat Mike Aleksića dobio je kaznu u iznosu od 100.000 dinara (1.676 KM) zbog postavljanja uznemirujućih pitanja žrtvi, dok se istovremeno smijao, svađao sa sucem i dobacivao komentare prisutnima na suđenju.

Gnusna pitanja na suđenju Miki Aleksiću: Hrabra glumica ispričala kroz kakav je pakao prolazila

Gnusna pitanja na suđenju Miki Aleksiću: Hrabra glumica ispričala kroz kakav je pakao prolazila

U jednom trenutku reagirala je i sama Milena dok je stajala za govornicom.

"Zašto se on meni smije", reagirala je glumica na smijeh odvjetnika Jakovljevića. "Publici. Jednoj glumici u publici nešto kažem", odgovorio je Jakovljević koji se prethodno nekome u publici obratio riječima "glumit ćeš i ti jednom ovdje".

Nakon završetka pauze, odvjetnik je ponovno u nekoliko navrata dobio opomene da se drži optužnice i postavlja precizna pitanja. Uprkos tome, odvjetnik Mike Aleksića optuživao je Milenu da nije nosila najlonke kako bi "olakšala silovanje" i nastavio postavljati neprimjerena pitanja koja su bila odbijena, a zatim kroz smijeh prokomentirao da ne zna kako braniti Aleksića.

Uzeo je mobitel i počeo citirati Facebook objavu pjesme Shine bright like a diamond koju je Radulović objavila na dan jednog od silovanja, pitajući ju zašto je onda postavila pjesmu koja spominje sreću. Sudac je i to pitanje također odbio.

Milena Radulović tokom suđenja opisala je strah koji je osjetila, navodeći da se bojala za svoju budućnost da se kojim slučajem suprotstavila Aleksiću, za kojeg vjeruje da bi njenim prijateljima pričao sve najgore o njoj: "Osjećala sam se osramoćeno, drugačije od mojih vršnjaka koji žive normalan život. Osjećala se sam prljavo i obilježeno. Bila sam spremna počiniti samoubistvo."

Podsjećamo, Radulović je prva prijavila Aleksića, a zatim i glumica Iva Ilinčić, a javilo se još žrtava polaznica škole glume "Stvar srca" koje su ohrabrene svjedočenjima progovorile što su doživjele.

Miroslav Aleksić optužen je za "četiri silovanja, od toga dva u produženom trajanju" i "pet prekršaja spolnog uznemiravanja, od čega su dva u produženom trajanju."

Naredno ročište je zakazano za 23. novembar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije