Nastavak priče o incidentu u Splitu, gdje je na misi napadnuta novinarka

Radiosarajevo.ba
Nastavak priče o incidentu u Splitu, gdje je na misi napadnuta novinarka
FaH / Split

Splitsko-makarska nadbiskupija ogradila se danas od ponašanja, izjava i stavova svećenika don Josipa Delaša  koji je jutros usprkos zabrani zbog epidemije, održao uskrsnu misu u župnoj crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića na Sirobuji tokom koje se dogodio napad na novinare, piše Dnevno.hr.

"Još jednom izražavamo žaljenje i želimo se ispričati za ponašanje našeg svećenika don Josipa Delaša. Ograđujemo se od njegovih izjava i stavova. Sigurno da i jutrošnji nemili događaj nimalo ne pridonosi kršćanskoj proslavi Uskrsa - Krista koji svojim učenicima i svima nama donose svoj mir. Želimo samo kazati da je Nadbiskupija iznijela svoj stav o ovoj temi u priopćenju Zbora savjetnika dijecezanskog biskupa od 7. travnja 2020.", navodi se u saopćenju Splitsko-makarske nadbiskupije.

Svima su zaželjeli blagoslovljen, sretan i miran Uskrs i ispričali se novinarki Dalmatinskog portala i "svima onima koje je taj don Josipov nastup sablaznio".

Novinarka Dalmatinskog portal Živana Šušak-Živković napadnuta je jutros u crkvi na Sirobuji u kojoj je unatoč zabrani zbog epidemije, i na Uskrs kao i na Cvjetnicu, održana misa  Još uvijek neidentificirana osoba ju je udarila po rukama i tako joj izbila mobitel kojim je snimala misu, slomivši ga.  U crkvi je bilo nešto više od 10 vjernika koji su držali međusobni razmak.

Na mjesto događaja je izišla policija koja je, kao što je Hina ranije izvijestila, malo nakon incidenta u stanicu dovela dvije osobe koje se dovode u vezu s napadom na novinarku.

Osim te osobe, po pričanju kolega koji su bili na terenu, njih je verbalno napao i don Josip Delaš koji je vikao neprimjerene riječi vrijeđajući ih. Isti je svećenik na Cvjetnicu, unatoč zabrani održavanja misa zbog mogućnosti širenja zaraze koronavirusom, održao misu i tom prilikom žestoko verbalno napao policajca u civilu kojemu je uputio grube riječi i kletvu, zbog čega je prekršajno prijavljen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije