Incident u Splitu: Unatoč zabrani služio misu, napadnuta novinarka

Radiosarajevo.ba
Incident u Splitu: Unatoč zabrani služio misu, napadnuta novinarka
FOTO: 24sata.hr / Split

Don Josip Delaš, župnik Župe sv. Leopolda Bogdana Mandića u splitskoj Sirobuji unatoč upozorenjima iz Splitsko-makarske nadbiskupije i prekršajnoj prijavi policije, nakon što je na Cvjetnicu održao misu i pozivao vjernike da uđu u crkvu, misu je ipak održao danas na Uskrs, piše 24sata.hr. 

Da don Delaš neće tako lako odustati od održavanja mise dalo se naslutiti nakon što je na vrata crkve zalijepio prekršajnu prijavu policije, nakon što ih je vrijeđao 6. aprila, a na kojoj je napisao da je to prijava "jugomilicije".

Tokom mise, na kojoj se okupilo nekoliko desetaka vjernika, došlo je do fizičkog i verbalnog incidenta, kada su napadnuti novinari koji su snimali misu, a najgore je prošla novinarka Dalmatinskog portala. 

"Grubo je odgurnuta te joj je na tlo bačen mobitel kojim je uživo prenosila nedozvoljeno okupljanje, a prije toga su joj crkvenim vratima prikliještili ruku. Jedan od okupljenih na misi potom joj je mobitel nasilno otrgnuo iz ruke. Mobitel kojim je snimala okupljanje joj je razbijen", navodi Dalmatinski portal. 

Kako javlja Dalmatinski portal, splitska policija uhapsila je dvije osobe zbog napada na njihovu novinarku. 

Uhapšeni su odvedeni na kriminalističko istraživanje. 

U policiji su potvrdili da nisu jutros bili pred crkvom na Sirobuji. Obilazili su lokaciju, no od srijede nisu zabilježili nikakve aktivnosti. Došli su tek nakon poziva zbog napada na novinarku Dalmatinskog portala. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije