Narandžasto upozorenje za Dalmaciju: Očekuju se jaki vjetrovi

0
AA
Narandžasto upozorenje za Dalmaciju: Očekuju se jaki vjetrovi
Printscreen:meteo.hr / Narandžasto upozorenje za Dalmaciju

Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) izdali su za danas narandžasto upozorenje za područje Velebitskog kanala, Sjeverne, Srednje i Južne Dalmacije.

Na području Velebitskog kanala očekuje se mjestimice jaka i vrlo jaka bura s najjačim udarima vjetra do 110 km/h, a na području Dalmacije očekuje se mjestimice jaka i vrlo jaka bura i tramontana s najjačim udarima vjetra do 100 km/h, prenosi Anadolija.

„Očekujte i budite pripravni za olujne brzine vjetra u kombinaciji s lokalno visokim valovima koji su se već ili će se tek generirati. Upravljanje plovilom u tim uvjetima zahtijeva veliko iskustvo te adekvatno opremljena plovila.

Preporučljivo je da pomorci bez odgovarajućeg iskustva potraže sigurnu luku prije početka potencijalno opasnog vjetra i valova. Vjerojatno je da mnogi katamarani i trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu”, navodi DHMZ.

Narandžasto upozorenje poručuje da je vrijeme opasno, riječ je o drugom od četiri stepena opasnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije