Napuštenom psiću koji ih je obožavao djeca bacila petardu u njušku: "Nije preživjela..."

16
Radiosarajevo.ba
Napuštenom psiću koji ih je obožavao djeca bacila petardu u njušku: "Nije preživjela..."
Foto: PrtScr / Facebook / Pas

Mila je bila malena terijerka koja je živjela u Zaječaru, u Srbiji. Neko ju je u kasno proljeće izbacio na ulicu, a ona je cijelo ljeto provela u centru, igrajući s djecom fudbal. Beskrajno im je vjerovala i voljela ih.

Ništa što su djeca napravila njoj nije bilo krivo. Kad je vidjela djecu u zadnjim trenucima života, vjerojatno je bila sretna, kakva je i inače bila u njihovoj blizini. Kad su prema njoj bacili nešto, sigurno je skočila da to ulovi.

Kako neće - pa to su djeca, ona ih voli. Ulovila je to što su joj bacili, terijerski sretna, jer je tako precizna. Tako dobra. Sigurno će joj reći "bravo Mila" i pomaziti je.

Oglasio se član porodice Danke Ilić (2): 'Bili smo uznemireni, a sada zbunjeni'

Oglasio se član porodice Danke Ilić (2): 'Bili smo uznemireni, a sada zbunjeni'

Nažalost, bila je u krivu. To je bio njen kraj. Bez maženja, bez nagrade. Trenutak eksplozije, strah i bol, a onda mrak.

Pronađena je jučer ujutro u Zmajevoj ulici. Nije preživjela. Ono što je hvatala, ponosna što je uspjela, bila je petarda koja joj je raznijela vilicu i pola glave.

"Policija je izašla na teren, a susjedi kažu da su petarde bacala djeca iz četvrtog, petog razreda. Našli su i petarde pokraj nje. Policija je izašla na teren... Kakve monstrume roditelji odgajaju? Kako im ovo dozvoljavaju? Ko im petarde kupuje? Maloljetnicima. Ovo je takav zločin, da nemamo riječi. Ona ovo nije zaslužila", objavili su iz Udruženja Beta Zaječar, dodavši i njenu snimku, nastalu prije nekoliko mjeseci, kako se igra s balonom.

Ona je nocas ubijena !!! Ubila su je deca. Petardama !!! Boze, koliko nam nije dobro. Celog jutra. Terijerka, koju smo pre neki dan oglasili...nadjena je mrtva jutros u Zmajevoj ulici u Zajecaru. Raznesena joj je vilica i pola glave. Pas koji je voleo decu. Obozavao decu... Pas koji je uveseljavao sve pse kojima pridje. Pas mlad, divan, napusten. Policija je izasla na teren, a komsije kazu da su sinoc petarde bacala deca 4, 5. razred. Nadjena je i petarda pored. Kakve monstrume roditelji odgajaju !!! Kako im ovo dozvoljavaju? Ko im petarde kupuje? Maloletnicima !!! Ovo je takav zlocin, da nemamo reci. ☹️ Dozvoljavajte i dalje svojoj deci ovo ! ZABRANITE PETARDE I VATROMETE !!! Ubijanja i stresove !!!!! Ona ovo nije zasluzila. Pas koji je celo leto proveo u centru, igrajuci sa decom fudbal. Verovala im je beskrajno. Molimo vas, ukoliko imate neke informacije o ovome, o deci koja su bila sinoc u Zmajevoj ulici i kraju oko Tackove cesme...molimo vas da nam javite. I druge ce zivotinje, na ovaj nacin stradati. Mila, koliko nam je zao sto ti, toliko divnoj, ovo jutro nije svanulo. ☹️☹️☹️

Posted by Udruženje Beta Zaječar on Sunday, December 17, 2023

Ona, jadna i napuštena, na cesti, nesigurna gdje će spavati i što će jesti, a opet toliko sretna u igri, oduševljena bezvrijednom stvari koja je njoj bila sve što ima, piše Jutarnji. Zato su je i nazvali Mila, jer je bila baš takva - umiljata, draga - prema drugim psima, djeci, svim ljudima...

"Mila, koliko nam je žao što ti, toliko divnoj, ovo jutro nije svanulo", objavili su iz udruge.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije