Naplaćivali ležaljke i suncobrane a nisu smjeli: Crnogorci prekršili nova pravila

Radiosarajevo.ba
Naplaćivali ležaljke i suncobrane a nisu smjeli: Crnogorci prekršili nova pravila
Foto: Twitter / Drobni pijesak

Odlukom javnog preduzeća Morsko dobro plažni mobilijar na crnogorskom primorju ne naplaćuje se nakon 17 sati, ali na nekim plažama kupači su primijetili da to pravilo ne važi.

Crna Gora donijela novo pravilo na plažama koje će obradovati sve

U Morskom dobru kažu da njihove službe svakodnevno obilaze teren.

"Ukoliko budemo imali i dalje zakupce, te pojedince koji će insistirati na kršenju ugovora, stvar je više nego jasna, ići ćemo na raskid ugovora", kazao je direktor JP Morsko dobro Predrag Jelušić.

Zakupci plaže dužni su da na ulazu postave table sa informacijama o radnom vremenu, sa naznakom do kada se mobilijar naplaćuje, piše Investitor.me.

Sve što trebate znati o ljetovanju ove godine: Uporedite cijene

Moraju imati istaknute i detalje o spasilačkoj službi i broju ležaljki i suncobrana. Pravilnik ih obavezuje i da polovina plaže bude bez mobilijara. Kazne stižu i ukoliko kupalište nema sigurnosnu zastavicu i ako spasilac nije na radnom mjestu.

"Podaci govore da se to poštuje u 95 posto slučajeva", kaže Jelušić za TV Prva.

Od ove sezone na snazi je još jedna novina – zakupci koji potpišu ugovor na pet godina, dužni su da uklone reklamne suncobrane.

Ljetujete u Crnoj Gori: Ovo svi rade, a sada se kažnjava sa 1.000 KM

"Od ove godine nećemo davati reference onima koji budu imali te reklamne suncobrane koje kada pogledate crnogorsku obalu iz ptičje perspektive vidite jedan konflikt boja, šarenila i standarda koji više nije prihvatljiv i mora da se menja", dodaje on.

Tipske plaže, poput porodičnih, romantičnih, izletničkih, pet friendly, koje su prvi put otvorene na primorju još nisu zaživjele, pa će u Morskom dobru raditi na njihovoj promociji. Jelušić se nada i da će privremene objekte u Budvi, od sljedeće godine zameniti oni koji zadovoljavaju ekološke standarde.

"To je potez od pet kilometara koji treba da doživi svoju transformaciju u smislu da se dobije jedan atraktivan turistički prostor sa onim sadržajima koji će biti i po nivou kategorije i po sadržajima potpuno drugačiji nego ono što imamo danas", poručuje Jelušić.

JP Morsko dobro u saradnji sa Institutom za biologiju mora sprovodi istraživanja kvaliteta morske vode svakih 15 dana. Posljednji rezultati pokazuju da je kvalitet vode na 98 posto lokaliteta na primorju, na zadovoljavajućem nivou.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije