Napeto u Zagrebu: Studenti se sukobili s maskiranim napadačima

Radiosarajevo.ba
Napeto u Zagrebu: Studenti se sukobili s maskiranim napadačima
Maskirani muškarci skinuli su sinoć crvenu zastavu postavljenu ispred Filozofskog fakulteta u Zagrebu povodom 100 godina od Oktobarske revolucije, prijeteći tom prilikom studentima.

Studenti su prvo uspjeli da spriječe napadače koji su nosili pendreke da uklone zastavu koja je bila postavljena na spomenik Silviju Strahimiru Kranjčeviću.

Nakon neuspjelog pokušaja, muškarci su se vratili i uklonili zastavu, te pobjegli u Nacionalnu univerzitetsku biblioteku, prenose hrvatski mediji.

Inicijativa za feministički Filozofski na svojoj “Facebook” stranici objavila je snimke događaja na kojima se vide maskirani napadači kako kradu zastavu i prijete studentima.

Iz ove inicijative navode da je jedan član Studentskog zbora Filozofskog fakulteta pozvao policiju, koja je trenutno ispred zgrade fakulteta.

Iz Policijske uprave zagrebačke potvrdili su da su primili dojavu da su nepoznate osobe napale grupu ljudi, ali da se okolnosti ovog događaja utvrđuju i da bi više informacija trebalo da bude poznato danas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije