Nakon sučeljavanja na RTL-u, Jadranka Kosor se obrušila na Grabar-Kitarović

Radiosarajevo.ba
Nakon sučeljavanja na RTL-u, Jadranka Kosor se obrušila na Grabar-Kitarović
Wikipedia / Jadranka Kosor

Sučeljavanje kandidata Socijaldemokratske partije (SDP) i još 12 stranaka Zorana Milanovića za hrvatskog predsjednika i kandidatkinje Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Kolinde Grabar-Kitarović na televiziji RTL komentarisala je Jadranka Kosor.

Bivša premijerka i čelnica HDZ-a je na Twitteru posebno bila kritična prema aktualnoj predsjednici ove susjedne zemlje. U nekoliko navrata je reagirala na izjave Grabar- Kitarović.

Jedna od njih se odnosi na konstataciju da je Hrvatska bila spremnija za uvođenje eura kao zvanične valute u vrijeme kada je premijer bio Ivo Sanader koji je u ponedjeljak, 30. decembra osuđen na šest godina zatvora zbog afere INA-MOL.

Kriv je: Sanaderu šest godina zatvora zbog primanja mita u aferi INA-MOL

"Veli kandidatkinja da smo bili spremniji za euro u vrijeme vlade koju je vodio višestruki osuđenik nego danas. Dosta i previše", napisala je Kosor.

Poručila je predsjednici da je "besramna".

"Kolinda Grabar-Kitarović besramna kad kaže da sam joj kao premijerka rekla da ne računam na nju. Za što? Pa bila je veleposlanica! S mandata veleposlanice u SAD otišla je u NATO bez da je obavijestila Vladu i mene kao premijerku. I ostavila veleposlanstvo prazno", navela je.

Osvrnula se i na glasinu da je izborni štab kandidatkinje HDZ-a tražio da se prekine sučeljavanje ocijenivši to "neviđenim".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije