Nakon vijesti da će biti priveden: Oglasio se i Čedomir Jovanović

2
Radiosarajevo.ba
Nakon vijesti da će biti priveden: Oglasio se i Čedomir Jovanović
Foto: Radiosarajevo.ba / Čedomir Jovanović

"Poziv za ročište sam dobio prije dva sata, pa me veoma zanima ko je izvor za tu informaciju", kaže za Blic lider LDP Čedomir Jovanović povodom vijesti da je Treće osnovno javno tužilaštvo izdalo nalog za njegovo privodjenje.

Nalog je izdat jer, kako se navodi, već duže vrijeme izbjegava dolazak u tu instituciju da da iskaz.

"Samo neki sat nakon što sam prvi put dobio poziv, pojavljuje se ova vijest. Ni do sada nisam izbjegavao pozive već sam, što cijela zemlja zna, prethodni put bio u bolnici", rekao je Jovanović.

On tvrdi da je u posljednje vreme bilo više slučajeva koje tumači kao provokacije.

"Bio sam na poslovnom sastanku kada su četiri policijska automobila zaletjela na moje obezbjedjenje koje je iz MUP-a. Nakon što su sat vremena držalu blokirano pola Voždovca rekli su da je po srijedi greška.

Od kada je počela da se emituje serija porodica bilo je više provokacija. Ovo je želja da me isprovociraju i konfrontiraju s Vučićem koji nema veze s onim što se dogodilo. Mjesecima traje ova agonija s tim da je sada intenzivirana", izjavio je Jovanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije