Nakon Ukrajine, oglasila se ruska ambasada u Hrvatskoj o letjelici

0
Radiosarajevo.ba
Nakon Ukrajine, oglasila se ruska ambasada u Hrvatskoj o letjelici
Foto: TW / Jelena Jansson / Krater na Jarunu

Ruska ambasada u Hrvatskoj komentirala je pad letjelice u Zagrebu.

"Veleposlanstvo Ruske Federacije u Hrvatskoj o srušenom dronu je upoznalo iz propćenja hrvatskih medija, koji su naveli kako sad eksperti provode istraživanje oko ove situacije, dakle sva pitanja oko incidenta moraju biti upućeni tim stručnjacima te Veleposlanstvu Ukrajine u Hrvatskoj jer taj dron je bio proizveden na teritoriju Ukrajine.

Ruske snage nemaju u naoružanju takve dronove od 1991. Odnosno od raspada Sovjetskog Savjeza.

Bećirović otkrio detalje sa sjednice Predsjedništva BiH: "Mi nismo ni sateliti ni marionete Srbije"

Bećirović otkrio detalje sa sjednice Predsjedništva BiH: "Mi nismo ni sateliti ni marionete Srbije"

Predlažemo raspitati kod odgovornih hrvatskih tjiela kako i na koji način mogao slobodno letjeti teritorijom susjednih država. Uslijed njegova pada, srećom, nije bilo civilnih žrtava - stanovnika Zagreba", rekli su iz ambasade za Index.

Podsjetimo, kod zagrebačkog jezera Jarun sinoć je oko 23 sata pala bespilotna letjelica. Srećom, povrijeđenih ni stradalih nije bilo.

O detaljima se i dalje nagađa, a zvanično se do sada oglasila samo Ukrajina, tačnije - Markijan Lubkjivski, savjetnik ministra odbrane koji je rekao da ova letjelica nije došla iz ove zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije