Nakon operacije mladića: Bolnica preko noći ostala bez 25 medicinara

Radiosarajevo.ba
Nakon operacije mladića: Bolnica preko noći ostala bez 25 medicinara
Foto: obv.hr / Opća bolnica Varaždin

Varaždinska Opća bolnica preko noći je ostala bez čak 25 medicinskih radnika koji su od nedjelje u samoizolaciji.

U pogonu više nisu dva neurokirurga, četiri anesteziologa i dva hirurga. Pribrojimo li tome čak 17 medicinskih sestara, tehničara i pratećeg bolničkog osoblja, Opća bolnica Varaždin je u ozbiljnim problemima.

Svi su oni morali u samoizolaciju nakon hitne operacije mladića koji se u subotu u Vinici oko 2:10 ujutro zbog neprilagođene brzine mopedom zaletio u stablo.

"Priroda ozljeda zahtijevala je hitan i neodgodiv operacijski zahvat glave, a naknadno se testiranjem utvrdilo da je pacijent pozitivan na covid-19'', ispričao je za Jutarnji list dr. Nenad Kudelić, neurokirurg koji je mladića i operirao, a koji obavlja i dužnost ravnatelja bolnice. Mladić je stabilno i nije u životnoj opasnosti.

Kudelić, koji također radi od kuće, potvrdio je da će doći do odgode nekih operacijskih zahvata, a najavljuje nužnost privremene reorganizacije rada Odjela za anesteziologiju i Službe za hirurške bolesti. Hitni slučajevi zbrinjavaju se kao i dosad.

Varaždinska bolnica stroga je u mjerama za suzbijanje koronavirusa - uz pacijente naručene na operativni zahvat testiraju i sve pacijente koji se primaju preko hitne službe.

''Zahvaljujući tome, u kratkom je roku detektiran i drugi pacijent s asimptomatskom infekcijom covid-19, zbog čega je, nažalost, određeni broj djelatnika završio u samoizolaciji'', rekao je neurohirurg i dodao da je time spriječen nekontrolirani prodor virusa među zdravstvene radnike i bolesnike. Bolnica nema zaraženih radnika. 

Uz sve ovo, valja napomenuti da je varaždinska bolnica ostala i bez ginekologa koji se zaražen vratio s godišnjeg.

On je po povratku s godišnjeg odmora detektiran kao kontakt covid-19 pozitivne osobe. Epidemiološka obrada je još u toku, no kako se radniku međuvremenu vratio na svoje radno mjesto, sigurno je da će određeni broj njegovih kolega završiti u samoizolaciji, što će se odraziti i na rad varaždinske ginekologije, objavili su danas iz Štaba Varaždinske županije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije