Nakon što je Severina odbila Dodika: Srbijanski mediji napali pjevačicu

4
Radiosarajevo.ba
Nakon što je Severina odbila Dodika: Srbijanski mediji napali pjevačicu
Foto: Instagram/ Srbijanski mediji / Severina na naslovnicama

"Zabranite joj ulazak u Srbiju. Đubre ustaško", glasi naslovnica srbijanskih novina Informer, čiji je fokus hrvatska pjevačica Severina.

Ali, ni drugi ne zaostaju - pa tako uredništvo ide korak dalje i na naslovnicu stavljaju njen izmišljeni citat:

"Severina: Srbi, vi ste genocidni!".

Generalni sekretar UN-a: Sudski je priznata činjenica da je u BiH bio genocid. Za nas je to genocid

Generalni sekretar UN-a: Sudski je priznata činjenica da je u BiH bio genocid. Za nas je to genocid

Razlog ovome je pjevačicino odbijanje da bude dio talk showa na novoj regionalnoj televiziji, čiji je suvlasnik sin Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a, Igor.

"Zato što je činjenica da sam dugo pregovarala, imali smo vrlo ugodne radne sastanke, i doista smo dogovorili da ćemo raditi i čak smo krenuli smo s okupljanjem ekipe. Međutim, onda se u medijima pojavila informacija da je riječ o 'Dodikovoj televiziji', pa se odjednom samo moje ime počelo pojavljivati uz njegovo. Na kraju se uspostavilo da je doista riječ o partnerstvu s obitelji Dodik. Ne želim sudjelovati u projektu koji ima veze s osobom koja vrijeđa žene na najgori način i koji ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid", rekla je Severina prije nekoliko dana za Večernji list.

Još prije mjesec dana je procurila informacija kako je Una TV u suvlasništvu Igora Dodika, sina člana predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Zbog toga je u javnosti dobila nadimak 'Dodikova televizija', a među prvima se pojavilo ime Severine Vučković koja je, kako se nagađalo, trebala imati svoj talk show.

Sjedište televizije će biti u Banja Luci, a imat će studije u tri države - Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Najavljeno je kako će pokrivati čak 20 miliona ljudi, a program će se emitirati preko kabelskih operatera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije