Nakon što je Severina odbila Dodika: Srbijanski mediji napali pjevačicu

4
Radiosarajevo.ba
Nakon što je Severina odbila Dodika: Srbijanski mediji napali pjevačicu
Foto: Instagram/ Srbijanski mediji / Severina na naslovnicama

"Zabranite joj ulazak u Srbiju. Đubre ustaško", glasi naslovnica srbijanskih novina Informer, čiji je fokus hrvatska pjevačica Severina.

Ali, ni drugi ne zaostaju - pa tako uredništvo ide korak dalje i na naslovnicu stavljaju njen izmišljeni citat:

"Severina: Srbi, vi ste genocidni!".

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Pogledajte kako Oružane snage BiH vježbaju s američkim vojnicima

Razlog ovome je pjevačicino odbijanje da bude dio talk showa na novoj regionalnoj televiziji, čiji je suvlasnik sin Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a, Igor.

"Zato što je činjenica da sam dugo pregovarala, imali smo vrlo ugodne radne sastanke, i doista smo dogovorili da ćemo raditi i čak smo krenuli smo s okupljanjem ekipe. Međutim, onda se u medijima pojavila informacija da je riječ o 'Dodikovoj televiziji', pa se odjednom samo moje ime počelo pojavljivati uz njegovo. Na kraju se uspostavilo da je doista riječ o partnerstvu s obitelji Dodik. Ne želim sudjelovati u projektu koji ima veze s osobom koja vrijeđa žene na najgori način i koji ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid", rekla je Severina prije nekoliko dana za Večernji list.

Još prije mjesec dana je procurila informacija kako je Una TV u suvlasništvu Igora Dodika, sina člana predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Zbog toga je u javnosti dobila nadimak 'Dodikova televizija', a među prvima se pojavilo ime Severine Vučković koja je, kako se nagađalo, trebala imati svoj talk show.

Sjedište televizije će biti u Banja Luci, a imat će studije u tri države - Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Najavljeno je kako će pokrivati čak 20 miliona ljudi, a program će se emitirati preko kabelskih operatera.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije