Nakon sina i otac ide u zatvor: Zbog prijetnji pritvoren Ivo Komšić iz Kiseljaka

Radiosarajevo.ba
Nakon sina i otac ide u zatvor: Zbog prijetnji pritvoren Ivo Komšić iz Kiseljaka
Net.hr / Ivo Komšić

Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu odredio je istražni zatvor Ivi Komšiću, njegovom kumu Vjekoslavu Komšiću i Zoranu Petroviću zbog prijetnje muškarcu u Zagrebu.

U Remetincu su završili zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, piše net.hr.

Otac mladića Davida Komšića koji je u ponedjeljak osuđen na 30 godina zatvora zbog ubistva trudne djevojke Kristine Krupljan (18) uhapšen nakon prijetnje vlasniku kafića u Ulici kneza Višeslava.

Vjekoslav i Ivo Komšić su zajedno s Petrovićem u utorak prolazili kraj kafića koji je u vlasništvu čovjeka s kojim Komšićeva poznanica vodi jedan sudski spor. Vjekoslav Komšić se nekoliko mjeseci angažirao da joj pomogne pronaći advokata za taj proces. Kad su došli kraj kafića odlučili su lično razgovarati s vlasnikom. Iako je muškarac kojeg su zatekli u lokalu tvrdio da nije vlasnik, oni su ipak počeli raspravljati s njim oko problema na sudu.

U jednom trenutku rasprava je postala žustra, a Vjekoslav Komšić, kako piše net.hr., direktno je zaprijetio vlasniku lokala da će ga ubiti.

Neslužbeno se saznaje da je Ivo Komšić nakratko tog dana čak i napustio Hrvatsku prešavši granicu s BiH, ali se do kasnih poslijepodnevnih sati vratio.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije