Prijeti joj 10 godina zatvora: Zagrepčanka čak 76 puta izbola i rezala svog partnera

Radiosarajevo.ba
Prijeti joj 10 godina zatvora: Zagrepčanka čak 76 puta izbola i rezala svog partnera
Net.hr / Mjesto ubistva

Najmanje 10 godina zatvora prijeti Zagrepčanki (41) zbog teškog ubistva Dražena Pavlovića (52) iz decembra prošle godine.

Državno odvjetništvo podiglo je optužnicu u kojoj navodi da su se muškarac i žena pijani posvađali i potukli, prenosi 24sata.hr.

Nakon što ju je istukao, žena je uzela nož te 76 puta ubola i rezala muškarca. Policiji je javila da je silovana. Još je u pritvoru.

Kako stoji u optužnici, supružnici su tog kobnog prijepodneva u naselju Vrapče bili pod utjecajem alkohola, a sve je započelo kada je ubijeni muškarac počeo vrijeđati i tući 41-godišnjakinju. Bacio ju je na pod i udario nogom u lice.

Tokom fizičkog obračuna oboje su se uzajamno čupali za kosu, a okrivljenica je, tereti se, u tijeku odbijanja njegovog daljnjeg napada, u namjeri da ga ubije, uzela nož čija je oštrica bila duga 20 centimetara i zadala mu po glavi i tijelu 29 ubodnih i ubodno-reznih rana, 47 reznih rana te podljeve i rane razderotine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije