Posjete / Nakon Sarajeva, Erdogan danas u Podgorici, poznato s kim će se sve sastati

28. 08. 2021. u 09:03:00 AA

Shares: 0

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan nakon posjete BiH, boravit će danas u službenoj posjeti Crnoj Gori.

Erdogan bi na aerodrom Golubovci trebao doputovati u prijepodnevnim satima u pratnji delegacije, a nakon dolaska u Podgoricu, turski predsjednik će se uputiti prema Cetinju, gdje će ga uz najviše državne počasti dočekati predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

“Nakon upisivanja u knjigu gostiju i razgovora u četiri oka i sastanka, predsjednici će imati izjave za javnost”, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Planirano je da Đukanović sa suprugom priredi svečani ručak u čast visokog gosta i njegove supruge. Gosti na ručku, pored članova delegacija, biće i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan, predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović i reis islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

U odvojenom programu prva dama Crne Gore Lidija Đukanović ugostiće prvu damu Republike Turske Emine Erdogan. One će posjetiti Muzej kralja Nikole na Cetinju i izložbu na platou ispred muzeja.

Erdogan će se, tokom zvanične posjete Crnoj Gori, sastati i sa predsjednikom Skupštine Aleksom Bečićem i predsjednikom Vlade Zdravkom Krivokapićem, a planirana je i posjeta Nizamskoj džamiji i Medresi “Mehmet Fatih”.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA