Nakon požara na Jadranu: Objavljene fotografije hidranata uz poruku "ovo nije dobro"

0
Radiosarajevo.ba
Nakon požara na Jadranu: Objavljene fotografije hidranata uz poruku "ovo nije dobro"
Foto: Morski.hr / Da li su bili zaključani i za vrijeme katastrofe?

Golemi požar koji je jučer u marini Kaštela u Hrvatskoj potpuno uništio pet, a oštetio desetke brodova predmet je istrage policije.

Za uzroke požara policija ne želi nagađati do završetka istrage, no vlasnik marine, kapetan Josip Berket, direktorica Ivona Smoljić i brojni svjedoci koji su se javili u našu redakciju, kažu da je vatra započela u kuhinji jedne od skupocjenih jahti.

No ostaje puno neodgovorenih pitanja koja će se zasigurno istražiti.

Na sigurnost unutar same marine za portal Morski.hr požalilo se nekoliko njenih korisnika, a upravo su objavili i fotografije hidranata koji bi morali biti dostupni u svakom trenutku.

Kako su objavili, čini se da su upravo za vrijeme najveće katastrofe bili zaključani lancima i katancima!

"Hidranti su bili nedostupni, lancima okovani da se ne bi trošla voda na pranje brodova. Ovdje je direktno odgovoran onaj tko je zadužen za ovaj dio posla.

A, tu je pitanje i protupožarne inspekcije", navodi izvor portala Morski, koji je i poslao ove fotografije.

Još je nekoliko svjedočanstava na temu (ne)sigurnosti stiglo na istu adresu, no dok traje istraga, pišu kolege s ovog portala: "Držat ćemo se onih s čvrstim dokazima."

Hidranti nipošto ne bi smjeli biti zaključani, a je li otežan pristup hidrantima otežao pravovremeno gašenje? Saznat ćemo uskoro…

Podsjetimo, požar je krenuo u marini u Kaštel Gomilici gdje su bili vezani najveći i najskuplji brodovi. Dva su broda potpuno potonula, a šteta će se znati nakon policijskog uviđaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije