Susjedna zemlja zatvara kafiće, ugostitelji poručili da mjeru neće poštivati

0
Radiosarajevo.ba
Susjedna zemlja zatvara kafiće, ugostitelji poručili da mjeru neće poštivati
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Ugostitelji iz nekoliko crnogorskih gradova poručili su kako neće poštovati mjeru Instituta za javno zdravlje Crne Gore o zatvaranju ugostiteljskih objekata.

U dopisu koji su dostavili Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne boljesti (NKT), najavili su i proteste na Trgu nezavisnosti u Podgorici u petak u 11:30 sati, prenosi vijesti.me.

Kako se navodi u saopštenju, koje potpisuje predsjednik skupštine Udruženja ugostitelja Podgorice, Miroslav Šćepanović na protestu će im se pridružiti kolege iz čitave Crne Gore.

IJZ najavio je da će škole i ugostiteljski objekti u Podgorici, Budvi, Ulcinju i na Cetinju od 6. novembra, u ponoć, biti zatvoreni, a ta mjera trajat će najmanje 14 dana.

"Članovi udruženja iz čitave Crne Gore smatraju da nijesu krivci za novonastalu situaciju, već su poštovanjem mjera NKT-a u svojim objektima dali značajan doprinos suzbijanju epidemije virusa COVID 19. Naše argumente potvrđuje i zanemarljivo mali broj izrečenih prekršajnih naloga ugostiteljima zbog nepostupanja u skladu sa mjerama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti", navodi se u zajedničkom saopštenju udruženja ugostitelja iz Podgorice, Tivta, Budve i Kotora.

U dopisu NKT-u, ugostitelji navode da smatraju da moraju imati isti tretman kao i ostale grane privrede.

"Ako ne i povoljniji zbog značaja turizma za državnu ekonomiju. Ipak, mjere NKT-a odnose se isključivo na ugostiteljstvo čime se ova grana privrede stavlja u diskriminatorski položaj u odnosu na sve druge, bez ikakvog osnova", navodi se u dopisu.

Osim zabrane rada ugostiteljkim objektima u ovim gradovima, bit će zatvorene i škole.

Zabranjeno je i okupljanje u stanovima i kućama osobama koje nisu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije