Nakon hapšenja nadriljekarke iz Beograda širi se istraga protiv lažnih medicinara

2
Radiosarajevo.ba
Nakon hapšenja nadriljekarke iz Beograda širi se istraga protiv lažnih medicinara
Foto: Instagram / Olgica Markanović i Sava Knežević

Nakon hapšenja Olgice Markanović, nadriljekarke iz Beograda, Ministarstvo zdravlja Srbije dostavilo je Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu dokaze o nezakonitom radu još dva lažna doktora za koja se sumnja da su u "divljim ordinacijama" po privatnim stanovima unakazili više desetina pacijenata.

Kako za Blic potvrđuju u Prvom tužilaštvu obje prijave stigle su ove. Tužilaštvu su dostavljeni i dokazi protiv još šest lažnih doktora koji su vršili estetske korekcije nad klijentima bez dozvola za takav rad.

Riječ je o osobama koje su se lažno predstavljale kao doktori i na pacijentima vršili razne estetske tretmane i hirurške intervencije, iako nemaju završen medicinski fakultet, piše Blic.

Antikorupcijski tim Ministarstva zdravlja utvrdio je da niko od njih nema licencu Ljekarske komore, dozvolu za rad, niti da se njihove “ordinacije” nalaze na spisku ustanova koje mogu da obavljaju zdravstvenu djelatnost.

Svi ovi lažni doktori svoje “ordinacije” i estetske centre otvarali su u luksuzno opremljenim stanovima u centru Beogada ili drugim elitnim krajevima kako bi njihov posao pacijentima djelovao što uvjerljivije.

Kako pišu srbijanski mediji, sastanci s pacijentima su se nerijetko prvo dogovarali u kafićima, a tek onda, nakon što se uvjere da nije u pitanju nezadovoljan pacijent ili inspekcija, sprovodili u prostorije svojih salona.

Lažni doktori su na ovaj način zaradili ogroman novac, nakon što su intervencije naplaćivali i po 2.000 eura, a pojedini pacijenti su umjesto obećanog uljepšavanja dobili trajne ožiljke.

U posljednjih deset dana u Beogradu su uhapšena dva vlasnika estetskih salona koji su bez dozvola i znanja unakazili više od 10 pacijenata i ti Olgica Markanović i estetski kasapin Sava Knežević, inače maser iz Batajnice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije