Nadriljekarka Olgica Markanović završila iza rešetaka

0
Radiosarajevo.ba
Nadriljekarka Olgica Markanović završila iza rešetaka
Foto: Instagram / Olgica Markanović

Olgici Markanović, koja se sumnjiči da je neovlašćeno pružala medicinske usluge iz oblasti estetike i izazvala zdravstvene probleme kod 11 oštećenih, određen je pritvor.

Podsjećamo, Olgica Markanović danas je saslušana danas u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

"U svojoj odbrani okrivljena je negirala navode krivične prijave i izjavila da su usluge koje je pružala pacijentima bile kozmetičke prirode i da se nije predstavljala kao stručnjak iz oblasti medicine, da je tretmane pacijetima pružala uređajem Plazma pen koji ne predstavlja medicinsko sredstvo već kozmetičko i da je posjedovala sertifikat za upotrebu tog uređaja. Ona pretpostavlja da su zdravstveni problemi kod oštećenih pacijenata mogli nastati usljed nepridržavanja striktnog uputstva za adekvatni oporavak (korišćenjem solarijuma ili izlaganjem suncu prije nego što se koža oporavila)", saopšteno je iz Tužilaštva.

"Nakon saslušanja, tužilaštvo je po više osnova podnijelo Prvom osnovnom sudu u Beogradu prijedlog za određivanje pritvora prema okrivljenoj u trajanju od 30 dana i to imajući u vidu da ona nema prijavljeno prebivalište na teritoriji Republike Srbije, da postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na oštećene i svjedoke, kao i da, imajući u vidu period izvršenja krivičnog djela i broj oštećenih, postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo", dodaje se u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije