Nakon dvostrukog ubistva: U mjestu Sokolac će u kućama stanovnika boraviti vojnici

0
Radiosarajevo.ba
Nakon dvostrukog ubistva: U mjestu Sokolac će u kućama stanovnika boraviti vojnici
Foto: Screenshot / Bijelo polje u Crnoj Gori

Načelnik Generalštaba vojske Crne Gore brigadni general Zoran Lazarević tokom posjete selu Sokolac u Bijelom Polju u nedjelju 27. oktobra 2024. godine kazao je da su pripadnici vojske i policije uključili sve kapacitete i tehnike kojima raspolažu kako bi locirali osumnjičenog za dvostruko ubistvo u tom mjestu. Lazarević je saopštio i da će u nedjelju, 27. oktobra 2024. godine u svim kućama na tom području noćiti vojnici kako bi zaštitili uplašene građane.

"Vojska je od jučer na terenu, danas u nešto većem broju, u mjeri koliko su to iz štaba procijenili da u ovom trenutku može dati rezultat, kakav takav. Vidite da je teren toliko veliki da je u pitanju pojedinac čije je ponašanje i kretanje teško pretpostaviti. Mogli ste se uvjeriti da su i Vojska i policija uključili sve raspoložive kapacitete, različite tehnike sa kojim se raspolaže i za koje se procijenilo da na ovoliko velikom području on je mogao krenuti u svakom pravcu.. Uključili smo sve ne bismo li došli do tog prvog rezultata, prvog znaka da bi se moglo pratiti njegov trag, njegovo postupanje, kako bi ga lišili slobode", kazao je Lazarević za RTV Crne Gore.

Istakao je da će tim Vojske i policije koristiti opremu za dnevno i noćno posmatranje.

Kako funkcioniše zakon o podjeli imovine u BiH u bračnoj i izvanbračnoj zajednici?

Kako funkcioniše zakon o podjeli imovine u BiH u bračnoj i izvanbračnoj zajednici?

"Prave se te pretpostavke koju treba uključiti, nadamo se da će dati rezultat... U pitanju je pojedinac čije postupanje nije lako pretpostaviti, očigledno da je dugo vremena bio u ovom prostoru, da je vičan da preživi u različitim uslovima, nadam se da će pretpostavke dati rezultat", rekao je general Lazarević.

Kako je kazao, ono na šta bi posebno ukazao jeste da svaki građanin koji živi na ovom području ima izuzetno važnu ulogu.

"Da sve što može biti bilo kakav znak o njemu, ne sudeći mnogo da li je tačan ili nije, da javi svom Centru bezbjednosti BP ili bilo kome, da nam pomogne, da što prije nađemo tu osobu i zaštitimo živote građana. Bili smo danas u situaciji da izrazimo saučešća porodici Madžgalj, i to nam je dovoljna opomena koliko bi trebali da poboljšamo komunikaciju i da javljamo sve što je sumnjivo", rekao je Lazarević.

Podsjećamo, brat i sestra Milanka i Jovan Madžgalj ubijeni su u petak 25. oktobra 2024. godine u bjelopoljskom selu Sokolac, dok je osumnjičeni za to dvostruko ubistvo Alija B. (64) i dalje u bjekstvu. Iz policije poručuju da su na terenu sve raspoložive jedinice, a građane pozivaju na oprez.

Tužiteljica Ljubica Caković kazala je u subotu za TVCG da je u četvrtak 24. oktobra 2024. godine oko 22 sata dežurna tužiteljica obaviještena od policije da su u mjestu Sokolac pronađena dva tijela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije