Crna Gora traži izručenje opasnog kriminalca, BiH učestvovala u njegovom hapšenju

0
Radiosarajevo.ba
Crna Gora traži izručenje opasnog kriminalca, BiH učestvovala u njegovom hapšenju
Foto: RINGIER / Nikola Vušović Džoni

Nikola Vušović Džoni organizator OKG Vračarci, uhapšen danas u Španiji, u koordinisanoj akciji policija Španije, Srbije, Austrije, Nemačke, Hrvatske, Slovenije i BiH, kao i predstavnicima EUROPOL-a.

"Vijesti" su u septembru objavile da su šef "kavačkog klana" Radoje Zvicer i Vušović osumnjičeni da su tražili ubistvo Marka Ljubiše zvanog Kan.

"Danas je u Španiji slobode lišen državljanin Republike Srbije za kojim više evropskih država, kao i organi reda Crne Gore – NCB Interpol Podgorica, traga za međunarodnom potragom. Naime, N.V. (34) iz Beograd je lišen slobode za kojim je NCB Interpol Podgorica raspisao međunarodnu potfernicu radi obezbfeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje zločinačke organizacije i krivično delo pokušaj ubistva putem podstrekavanja", ističe se u saopštenju Uprave policije.

Benjamina Karić podijelila lijepu vijest: 'Bravo, Sarajevo'

Benjamina Karić podijelila lijepu vijest: 'Bravo, Sarajevo'

U saopštenju se dodaje da će biti nastavljena komunikacija NCB Interpol Madrid i NCB Interpol Podgorica putem INTERPOL-ovog komunikacionog kanala I24/7, u dijelu razmjene ekstradicionih dokumenata i zahtjeva za izručenje Nikole Vušovića Crnoj Gori, imajući u vidu da je za njim - članom organizovane kriminalne grupe, raspisano više međunarodnih potjernica, odnosno potjernica više država, a protiv kojeg je Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore podiglo optužnicu zajedno sa optužnicom protiv Zvicera, i koji se potražuju radi vođenja krivičnog postupka u Crnoj Gori.

Vušović je široj javnosti poznatiji kao Džoni sa Vračara, označen kao vođa kriminalne grupe "Vračarci" i do danas je bio u bjekstvu.

Vušović se prema pisanju medija smatra bliskim saradnikom "kavačkog klana" u Beogradu i da je njegov klan navodno naslijedio nakon hapšenja kriminalne grupe Veljka Belivuka, a prema operativnim saznanjima njegovo ime povezuje se sa najtežim krivičnim djelima.

Nova.rs navodi da se kriminalna grupa "vračari", čiji je vođa uhapšeni Vušović, tereti za likvidacije "Pink pantera" Aleksandra Šarca, biznismena Dragana Ristića Čađe i navijača Aleksandra Halabrina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije