Nakon 27 sati obustavljena potraga za Dankom (2): Srbijanska policija ima novi trag?

0
Radiosarajevo.ba
Nakon 27 sati obustavljena potraga za Dankom (2): Srbijanska policija ima novi trag?
Foto: Kurir / Potraga za Dankom Ilić (2) u Banjskom polju

Nestala djevojčica Danka Ilić (2), kojoj se od utorka, 26. marta, oko 13 sati gubi svaki trag u prigradskom naselju Banjsko Polje kod Bora dok se igrala s majkom i bratom, ni nakon cjelonoćne potrage nije pronađena, prenose srbijanski mediji.

Dosadašnji rezultati pokazali su policiji novi pravac u kojem bi trebala ići istraga.

"Obustavljena je pretraga terena gdje je djevojčica nestala, ali je intenziviran rad na pronalasku djevojčice i neće se odustati dok dijete ne bude pronađeno", kaže izvor Kurira.

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Prema saznanjima portala Novosti, majka i otac su i dalje u policiji.

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova, nakon 27 sati detaljne pretrage terena u potrazi za dvogodišnjom Dankom Ilić u prigradskom naselju Banjsko Polje i Brestovačkoj banji, obustavili su pretragu s obzirom na to da svi dosadašnji rezultati ukazuju da se djevojčica ne nalazi na području površine od oko 10 kvadratnih kilometara.

Srbijanska policija nastavlja intenzivan operativni rad u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti u vezi sa nestankom djeteta, o čemu će javnost biti pravovremeno obaviještena, prenose beogradski mediji.

Djed nestale djevojčice Danke Ilić (2) kojoj se prije više od 27 sati izgubio svaki trag u prigradskom naselju Banjsko polje u okolini Bora, rekao je za Blic televiziju da mu se "po glavi vrti opcija da je dijete oteto".

"Još se nadam da je živa, ali nevjerojatno je da ju niko ne može naći od ovoliko ljudi. Samo jedna opcija mi se vrti po glavi, da je oteta. Ali ne mogu to tvrditi. Žandarmerija, dronovi, helikopteri, cijela Srbija je bila ovdje i svi su je tražili. Ljudi su bili udaljeni jedni od drugih jedan metar i i nitko ju ne može naći", rekao je Milan Ilić.

Srbijanska policija: Obustavljamo potragu za Dankom (2)

Srbijanska policija: Obustavljamo potragu za Dankom (2)

Također, rekao je da ga plaši činjenica da je bugarska granica blizu.

"Do bugarske granice može se stići novim putem za 45 minuta, najviše sat vremena. Nije tačno da je potrebno pet sati, kao što je neko rekao jutros na televiziji. Kladovo je već puno dalje, do tamo ima 150 kilometara, ali Bugarska je jako blizu", dodao je.

Više o slučaju nestanka malene Danke (2) možete čitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije