Najstariji 88-godišnji brucoš u Crnoj Gori : 'Mislio sam da će biti lakše, sjedim u prvoj klupi'

0
Radiosarajevo.ba
Najstariji 88-godišnji brucoš u Crnoj Gori : 'Mislio sam da će biti lakše, sjedim u prvoj klupi'
Foto: Screenshot /RTCG / Najstariji brucoš u Crnoj Gori

Branislav Radulović (88) najstariji je brucoš u Crnoj Gori, a trenutno priprema ispite u drugom semestru na Strojarskom fakultetu u Podgorici.

"Na predavanjima sve bilježim, cilj mi je dokazati studentima da ako redovno dolaze na predavanja i slušaju, prolazak na ispitu im je garantiran. Vjerujte, ja toliko brzo pišem da često moram dešifrirati ono što sam pisao. Nisam dugo pisao, nije ni čudno", ispričao je Branislav za Radio i Televiziju Crne Gore.

"Polažem kolokvije, nisam još dobio ni jednu ocjenu. Ne računam ništa dok ne dobijem ocjene u indeks. Mislim da ću dobro proći", dodao je Crnogorac.

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Nikšić pisao Dodiku i Viškoviću povodom napada u Gacku: "Sankcionišite počinitelje!"

Od fakulteta je na poklon dobio računar, ali priznaje da se baš i ne snalazi s tehnologijom. Međutim, vjeruje da će i to svladati, prenosi Index.hr.

📝Ovako osamdeset osmogodišnji Branislav Radulović, zvanično najstariji brucoš u Crnoj Gori, priprema ispite u drugom...

Posted by RTCG on Tuesday, February 14, 2023

Puno teže nego što je zamišljao

Najstariji brucoš u Crnoj Gorij je priznao da mu je prvi semestar prošao puno teže nego što je zamišljao, ali je shvatio da svaki profesor traži dublje znanje.

"Prije 70 godina je učenje bilo puno drugačije. Sada se teško snalazim. Teoretski predmeti mi bolje idu, to je sve na osnovu logike, ali matematika i fizika malo teže. Nadam se da ću to savladati", optimističan je Branislav.

Kaže da njegova porodica nije bila oduševljena upisivanjem fakulteta, ali Branislav želi dokazati da godine ne mogu biti prepreka u ostvarivanju snova.

"Mlade kolegice i kolege su me dobro prihvatili, iznenađen sam. Trude se pomoći jer loše čujem, loše vidim. Ne tražim nikakve privilegije, ono što mogu sam, to ću i uraditi. Sjedim u prvoj klupi da bolje čujem, oni dosta lagano pričaju i to mi smeta, ali ih neću opominjati jer ne želim ni na što uticati, neka sve bude kako je", zaključio je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije