Najnovije informacije o stanju povrijeđene djece u Beogradu: Djevojčica i dalje u teškom stanju

Radiosarajevo.ba
Najnovije informacije o stanju povrijeđene djece u Beogradu: Djevojčica i dalje u teškom stanju
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Srbijanska policija / Ilustracija

Troje dece, koja su povrijeđena u jučerašnjoj pucnjavi u školi na Vračaru u Beogradu, i dalje se nalazi u Univerzitetskoj dječijoj klinici u Tiršovoj, dvoje dječaka i jedna devojčica.

Kako saznaje Telegraf.rs, djevojčica je i dalje u teškom stanju, dok su dječaci stabilno.

Zdravstveno stanje djevojčice, koja je imala povrede glave je i dalje nepromenjeno i teško, kažu za isti portal u klinici u Tiršovoj.

Željezničar u Gabeli igra novo 'finale': Mogu li Plavi do bitnih bodova?

Željezničar u Gabeli igra novo 'finale': Mogu li Plavi do bitnih bodova?

Djevojčica je, da podsjetimo, jučer odmah operisana. Operacija je kako je izjavio direktor klinike u Tiršovoj Siniša Dučić, bila komplikovana, radilo se o veoma teškom zahvatu, nakon kojeg je njeno zdravstveno stanje i dalje ugrožavajuće.

Vršilac dužnosti direktora dječje klinike u Tiršovoj Siniša Dučić izjavio je jutros da ljekari rade sve da je održe u životu ali joj je jako teško opće stanje i vitalno je ugrožena. Prema njegovim riječima, dvojica dečaka sa prostrelnim ranama donjih ekstremiteta stabilno, primaju antiobiotsku terapiju i dodao da se može reći da su dječaci lakši pacijenti, odnosno imaju lakše povrede.

Dječaci, prema Dučićevim riječima, moraju da prime parentralnu antibiotsku terapiju i vjerovatno će vrlo brzo, za dva-tri dana, biti pušteni kući.

"Roditelji su posjetili dečake, naš psiholog je od početka uključen. Oni imaju i komunikaciju sa roditeljima preko telefona", rekao je v.d. direktora klinike u Tiršovoj.

On je rekao da je operacija djevojčice bila izuzetno teška, jer se radi o teškim povredama mozga, vitalno je ugrožena i nalazi se na intenzivnoj njezi.

Još troje djece i nastavnica historije nalaze se u Urgentnom centru. Jedan dječak je u teškom stanju a ostali su van životne opasnosti.

Podsjetimo, u srijedu dogodila se jedna od najvećih tragedija u historiji beogradskih škola. Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije