Najnovije informacije o Čedinom stanju: Jovanović na kiseoniku, iscrpljen i malaksao

Radiosarajevo.ba
Najnovije informacije o Čedinom stanju: Jovanović na kiseoniku, iscrpljen i malaksao
Foto: Facebook / Čedomir Jovanović

Čedomir Jovanović, lider LDP-a, koji se skoro sedmicu liječi u bolnici, uspješno se bori s jakom upalom pluća, zbog koje je i smješten na Infektivnu kliniku u Beogradu.

Prema pisanju srbijanskih medija, Jovanović se danima borio s visokom temperaturom, a pritom se još bori i s kašljem, zbog čega je iscrpljen i malaksao.

"Jovanović je smješten sa još dvije osobe u sobi, a po bolnici se sam kreće. Iako je vidno iscrpljen, on bez problema sam odlazi do kupatila i pomalo šeta hodnicima. Povremeno prima kiseonik, ali to je uobičajeno, neke pacijente povremeno stave na kiseonik više iz psiholoških razloga kako bi se smirili kada se uzbude i skoči im pritisak", jedan je od komentara koji je ispričao izvor.

Oglasili su se iz LDP-a saopćenjem u kojem su naveli da je stanje Jovanovića "stabilno, bez pogoršavanja i neželjenih komplikacija".

"Ljekari su zadovoljni kako se liječenje odvija, dobro je odreagovao na terapiju. Normalno komunicira sa svojom porodicom, kreće se. Zahvaljuje se ljekarima na njezi i požrtvovanju i brizi za svakog pacijenta", naveli su iz ove stranke.

Podsjetimo, Jelena Jovanović, supruga Čedomira Čede Jovanovića, obratila se javnosti putem njegove Facebook stranice. 

"Dragi prijatelji, oprostite što vam nisam odgovorila odmah, ali je ovo zaista prvi slobodan trenutak u čitavoj nedelji koju deca i ja provodimo u stalnom kontaktu sa lekarima sa Bežanijske kose i Infektivne klinike, koji se zajedno sa Čedomirom bore protiv užasnog i teškog virusa koji ga je napao", navela je, između ostalog, Jelena Jovanović.  

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije