Veliki rast broja oboljelih u bh. susjedstvu: Vraćaju restriktivne mjere?

Radiosarajevo.ba
Veliki rast broja oboljelih u bh. susjedstvu: Vraćaju restriktivne mjere?
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

U posljednja 24 sata u Srbiji na koronavirus testirano 5.015 osoba, njih 66 je bilo pozitivno, a preminula je jedna osoba. Na respiratorima je 14 pacijenata, piše Blic.

Jučer je, kako podsjeća list, smo imali 69 novozaraženih na 5.239 testiranih, na respirtorima je bilo 15 osoba, a preminulih nije bilo.

Podsjećaju i da posljednjih desetak dana Srbija bilježi porast broja zaraženih, tako da su od 0,5 posto novooktrivenih slučajeva tokom 24 sata ponovo u jednom trenutku došli do čak 2,5. Da je 66 i dalje veliki broj govori podatak da je prije više od deset dana bilo dvadesetak novozaraženih po danu.

Sada, osim što su brojke veće, piše list, pojavljuju se i nova žarišta - fabrike, studentski domovi, vrtići, škole... a sve su glasaniji i članovi Kriznog štaba koji najavljuju povratak određenih mjera.

Dr Predrag Kon je, tako, za Blic izjavio da ne treba da zaboravimo da je epidemija u toku, da se situracija prati i da je mouće vraćanje pojedinih restriktivnih mera, a jedna od njih može da bude zabrana okupljanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije