Na protestima u Beogradu: Kojo i Trifunović poručili "Ne gađajte RTS jajima"

Radiosarajevo.ba
Na protestima u Beogradu: Kojo i Trifunović poručili "Ne gađajte RTS jajima"
Foto: Twitter / Protest 1 od 5 miliona u Beogradu

Još jedan protest „1 od 5 miliona“ počeo je večeras okupljanjem na Platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Trenutno je za saobraćaj zatvorena Vasina ulica, a okupljeni, kako javljaju reporteri „Blica“, nose pištaljke i transparente.

Među okupljenima su večeras i roditelji čija su djeca nestala.

„Vjerujte nam da nam je jedina želja da ovaj sistem promijenimo. Ne nasjedajte na spinove i ljude koji kažu ovako ili onako, želja nam je samo jedna, vjerujte“, rekao je Trifunovć i nastavio: 105 profesora nam je dalo podršku, bit će nas sve više, ovaj građanski protest će postati lavina koju niko neće moći da zaustavi, šeta sve više gradova, Srbija se budi.

Trifunović je pročitao i, kako je naveo pismo opoziciji.

„Razlikujemo se od njih civilizacijski, nemamo vođu, ne slijedimo nikoga. 30 godina nas nazivaju izdajnicima i plaćenicima, ovo mora biti posljednji put, u suprotnom ova država neće postojati. Ovdje smo zbog nas, ne zbog ljevice, ne zbog desnice. Sa ovog mjesta, pozivam političare koji šetaju sa nama da poslušaju svoj narod“, rekao je on.

Glumac Nikola Kojo naveo je da je posljednji cilj protesta da istraju u svemu ovome, do, kako je rekao „blokada, do kordona, do neplaćanja svega, do potpune građanske neposlušnosti“.

„Cilj je da ubijedimo političke partije da napuste institucije“, dodao je Kojo.

Obojica su okupljenima poručili da ne gađaju RTS jajima.

„Ako ste ponijeli nešto da bacate, nemojte, to je sve naše“, rekao je Trifunović.

Podsjetimo, građanski protesti počeli su nakon što je u Kruševcu napadnut lider ljevice Srbije Borko Stefanović.

Organizatori su također preko društvene mreže Facebook napisali i otvoreno pismo predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, da predstavi plan za Kosovo „ukoliko ga ima“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije